Un Kurdu Harici Yem

osmangencol33

Yumurta
Üye
Karıncalara un kurdu dışında verebileceğim bir protein kaynağı var mı?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Protein kaynağından kastınız canlı olmayan şeyler ise; bu durum karıncanızın türüne göre değişiklik gösterir. Çünkü her karınca aynı şeyleri yemiyor. Bazı türler çok seçici olurken, bazıları her şeyi yiyor.

Cansız yem önerisi isterseniz: kedi/köpek maması, balık yemi, kıyma, yumurta akı, güveler/sinekler(Evde bulabilirsiniz diye yazdım.)
Canlı olarak: Hamam böcekleri, buffalo kurdu, lobster, sinekler, larvalar...

Örnekler çoğaltılabilir, ama yem seçebilirler. Hatta cansız yem önerilerimden hiçbirini tüketmeyebilirler. Koloniden koloniye bile değişen bir durum. Aynı türden olan her koloni aynı besinleri tercih etmiyor.

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Canlı yem olarak:
Dubia
Tartara
Çekirge
Madagaskar hamam böceği
Cricket (temin etmek oldukça zor)
Amerikan hamam böceği
Cırcır böceği
Morio kurdu
Gibi canlı yemler kullanabilirsiniz

Alternatif besin kaynağı olarak:
Yumurta beyazı ve sarısı
Tohum çeşitleri ve kuş yemleri (hasatçıl ve yarı hasatçıllar için)
Haşlanmış tavuk göğsü (yağsız tuzsuz)
Kullanabilirsiniz.

(Sayfayı yenilemeden yazmışım yazdığımda zaten cevaplanmış kusura bakmayın.)

osmangencol33

Yumurta
Üye
Protein kaynağından kastınız canlı olmayan şeyler ise; bu durum karıncanızın türüne göre değişiklik gösterir. Çünkü her karınca aynı şeyleri yemiyor. Bazı türler çok seçici olurken, bazıları her şeyi yiyor.

Cansız yem önerisi isterseniz: kedi/köpek maması, balık yemi, kıyma, yumurta akı, güveler/sinekler(Evde bulabilirsiniz diye yazdım.)

Örnekler çoğaltılabilir, ama yem seçebilirler. Hatta cansız yem önerilerimden hiçbirini tüketmeyebilirler. Koloniden koloniye bile değişen bir durum. Aynı türden olan her koloni aynı besinleri tercih etmiyor.
Lasius niger türünden bir karınca olduğunu düşünüyorum. İki tane de fotoğraf ekledim, belki türün kesin tespiti konusunda yardımcı olabilirsiniz.

Karincai tupe koyduktan 1 hafta sonra kanatlarini döktü ve şu an 2. haftaya giriyorum. Bu benim ilk kraliçe karıncam, çoğu temel bilgiye sahibim. Buraya ilerisi için yem önerileri almak istemistim. Başka verebileceğiniz tavsiyeler varsa sevinirim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-08-22 at 20.37.55_de2e0d3f.jpg
    WhatsApp Image 2024-08-22 at 20.37.55_de2e0d3f.jpg
    21 KB · Görüntüleme: 15
  • WhatsApp Image 2024-08-22 at 20.37.55_555dab66.jpg
    WhatsApp Image 2024-08-22 at 20.37.55_555dab66.jpg
    20.5 KB · Görüntüleme: 15

osmangencol33

Yumurta
Üye
Canlı yem olarak:
Dubia
Tartara
Çekirge
Madagaskar hamam böceği
Cricket (temin etmek oldukça zor)
Amerikan hamam böceği
Cırcır böceği
Morio kurdu
Gibi canlı yemler kullanabilirsiniz

Alternatif besin kaynağı olarak:
Yumurta beyazı ve sarısı
Tohum çeşitleri ve kuş yemleri (hasatçıl ve yarı hasatçıllar için)
Haşlanmış tavuk göğsü (yağsız tuzsuz)
Kullanabilirsiniz.

(Sayfayı yenilemeden yazmışım yazdığımda zaten cevaplanmış kusura bakmayın.)
Yardimci oldu, tesekkurler

Aymet

Larva
Üye

Meyve kurdu verim mi hocam

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lasius niger türünden bir karınca olduğunu düşünüyorum. İki tane de fotoğraf ekledim, belki türün kesin tespiti konusunda yardımcı olabilirsiniz.

Karincai tupe koyduktan 1 hafta sonra kanatlarini döktü ve şu an 2. haftaya giriyorum. Bu benim ilk kraliçe karıncam, çoğu temel bilgiye sahibim. Buraya ilerisi için yem önerileri almak istemistim. Başka verebileceğiniz tavsiyeler varsa sevinirim.
Bu fotoğraflar kesin cins/tür tayini için yeterli değil. Ama Lasius gibi duruyor evet. Lasiuslar beslemesi basit canlılardır. Beslerken herhangi bir zorluk çekmezsiniz. Yuvaya hızlıca alışıp yumurtlamasını istiyorsanız kraliçenizi mümkün olduğunca az kontrol edin.

osmangencol33

Yumurta
Üye
Bu fotoğraflar kesin cins/tür tayini için yeterli değil. Ama Lasius gibi duruyor evet. Lasiuslar beslemesi basit canlılardır. Beslerken herhangi bir zorluk çekmezsiniz. Yuvaya hızlıca alışıp yumurtlamasını istiyorsanız kraliçenizi mümkün olduğunca az kontrol edin.
Haftada 1 kontrol etmek yeterlidir diye düşünüyorum. Sizce?

pegasuZX

Yumurta
Üye
Benimde componotus kraliçem var. Geçen hafta cumartesi saat 23.30 gibi buldum ne zaman yumurtlar. Bir de 2 gün de bir kere ya da 1 gün de bir kere loş ortamda baktım sıkıntı olurmu? Tatildeyken buldum nasıl besleyeceğim? Şuan arabadayım sallantıdan stres olurmu

osmangencol33

Yumurta
Üye
Benimde componotus kraliçem var. Geçen hafta cumartesi saat 23.30 gibi buldum ne zaman yumurtlar. Bir de 2 gün de bir kere ya da 1 gün de bir kere loş ortamda baktım sıkıntı olurmu? Tatildeyken buldum nasıl besleyeceğim? Şuan arabadayım sallantıdan stres olurmu
Bence zifiri karanlıkta tutarak 1 hafta ara ile bak.
Arabada çok birşey olmaz sadece çok sarsmamaya çalış. Eve gidince de karanlık bir ortama koy.
Yani heyecanlı olabilirsin ama yumurtlamasini istiyorsan sitesten uzak olması lazm.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Bence zifiri karanlıkta tutarak 1 hafta ara ile bak.
Arabada çok birşey olmaz sadece çok sarsmamaya çalış. Eve gidince de karanlık bir ortama koy.
Yani heyecanlı olabilirsin ama yumurtlamasini istiyorsan sitesten uzak olması lazm.
Baktım yumurtlamış 5 tane falan ama bakarken ağzında yumurta gördüm 10 saniye falan baktım, ağzında sabit duruyordu.

Moderatör tarafında düzenlendi: