Un kurdu hakkında?

Enesqwpr

Nanitik
Üye
Merhaba, benim un kurdum var. Birisi bana sadece yulaf ezmesi koysan yeter demişti. Koydum, düzenli olarak yemek de veriyorum, patates veriyorum. Fakat un kurtlarım aşırı derecede hareketsizler ve böcek hallerinin birçoğu ölüyor. Sizce nedeni nedir?

( Yazım yanlışı ve noktalama işaretlerine dikkat edemedim, özür dilerim. Acil bir durum çünkü. )

Elimdeki yaşıyor fakat önceden hareket ederken şimdi sadece duruyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20250727_141348.jpg
    IMG_20250727_141348.jpg
    13.3 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20250727_141400.jpg
    IMG_20250727_141400.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20250727_141410.jpg
    IMG_20250727_141410.jpg
    29.3 KB · Görüntüleme: 17

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Merhaba, benim un kurdum var. Birisi bana sadece yulaf ezmesi koysan yeter demişti. Koydum, düzenli olarak yemek de veriyorum, patates veriyorum. Fakat un kurtlarım aşırı derecede hareketsizler ve böcek hallerinin birçoğu ölüyor. Sizce nedeni nedir?

( Yazım yanlışı ve noktalama işaretlerine dikkat edemedim, özür dilerim. Acil bir durum çünkü. )

Elimdeki yaşıyor fakat önceden hareket ederken şimdi sadece duruyor.
Pupa olacaklar büyük ihtimalle. Sebebi bu.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam böcek ölmesi bende de var. Sizinkinin sebebi bu mu bilmiyorum ama benim böceklerim kanalarının arasına yulaf sıkıştığı için ölüyor bezen. Hareketsizlikleri de normal hocam.

GAR

Nanitik
Üye
Pupa olacaklar büyük ihtimalle. Sebebi bu.
Yeterli boyutta olanları küçük bir kapta (sos kabı gibi) yalnız bırakıp, yataklığından da biraz koyduğumuzda, yalnız olduğunu anladığında pupa haline evrilir. Yani çoğu kurtta işlem bu şekilde gerçekleşir, çünkü diğerleri pupa halini yiyebiliyorlar. O yüzden pupa ile ilgisi yok bence.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
O dediğiniz morio kurtlarında geçerli hocam, un kurtlarında böyle bir şey yok.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Aç kalmalarına rağmen benim pupalarımı yemiyorlar hocam, gayet de çıkıyor.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Yeterli boyutta olanları küçük bir kapta (sos kabı gibi) yalnız bırakıp, yataklığından da biraz koyduğumuzda, yalnız olduğunu anladığında pupa haline evrilir. Yani çoğu kurtta işlem bu şekilde gerçekleşir, çünkü diğerleri pupa halini yiyebiliyorlar. O yüzden pupa ile ilgisi yok bence.
Hayır katılmıyorum. Un kurtları ve buffalo kurtlarında bu olay yoktur. Morio kurtları yapar bunu. Pupalar un kurtlarıyla beraber kalırsa zarar verebilirler (Sadece bir ihtimal). Ayırmadan pupa olurlar. Pupa olduktan sonra da ayırmanız önerilir ama ayırmanıza da gerek yok.

GAR

Nanitik
Üye
Hayır katılmıyorum. Un kurtları ve buffalo kurtlarında bu olay yoktur. Morio kurtları yapar bunu. Pupalar un kurtlarıyla beraber kalırsa zarar verebilirler (Sadece bir ihtimal). Ayırmadan pupa olurlar. Pupa olduktan sonra da ayırmanız önerilir ama ayırmanıza da gerek yok.
Bana göre en sağlıklı olanı ayırarak yapmak, ihtimalde olsa pupaların zarar görmesini istemem.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bana göre en sağlıklı olanı ayırarak yapmak, ihtimalde olsa pupaların zarar görmesini istemem.
Dediğim gibi ayırmasanız da muhtemelen bir şey olmaz. Ama genel olarak ayırırız. Sizin dediğiniz ayırmadan pupa olmama olayı yanlış.