un kurdu hakkında

efe1320

Pupa
Üye
böcekleri uçabilirmi ve eve kaçsa ölürlermi yaşıyabilirlermi

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Hayır uçamazlar

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Hayır yanılıyorsunuz uçabiliyorlar gözlerimle gördüm bir hafta bir buçuk hafta aç bırakın ve görün
Aç bırakirsan tabi ki uçar sknuçta kanadı var ama bu aşirı bir açlık yem verecğini düsursek gerekiz yere uçmazlar zaten uçarsada 5 adım öteye anca uçüyorlar

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Uçabiliyorlar. Tavsiyem ağzı açık bırakılacaksa ufak bir dolabın içinde vs. bakılmasıdır.

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
"There is conflicting information about whether or not the adult beetles of this species fly, with some sources claiming that they do not, while others claim that they generally only fly in search of food, so those in captivity rarely will."
Kaynak: https://entomophagy.fandom.com/wiki/Tenebrio_molitor
Ben de uçtuklarını kendi gözlerimle gördüm. Elbette uçmaktan kastınız nedir bilemem fakat zaten bir sineğin veya Hymenopteran'ın uçuşu gibi bir şey beklemeyin.
Belki de canlı yem olarak yetiştirilenlerin uçabilme yetenekleri soylara göre ("strain", Türkçe'ye nasıl çevrilebilir emin değilim) farklılık gösteriyordur. Örneğin, pek muhtemel olmasa da A firmasının sattıklarının uçma yetenekleri daha gelişmişken ve uçmaya daha meyillilerken, B firmasının sahip olduğu kültürdeki bireylerin uçma yetisi daha düşük olabilir. Fakat en azından bazılarının uçabildiğini söyleyebilirim.

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Zaten canlı yem olarak satılan çoğu tür her ne kadar "uçamaz" denilerek satılsa da, belirli durumlarda en azından süzülebiliyorlar. Fakat bazı Tenebrionid türlerinde (Tenebrio molitor, Zophobas morio) bunun süzülmekten daha fazla olabileceğini gördüm.

npc_Tetra

Yumurta
Üye
Zaten canlı yem olarak satılan çoğu tür her ne kadar "uçamaz" denilerek satılsa da, belirli durumlarda en azından süzülebiliyorlar. Fakat bazı Tenebrionid türlerinde (Tenebrio molitor, Zophobas morio) bunun süzülmekten daha fazla olabileceğini gördüm.
Olabilir