un kurdu dışarda bulunur mu

efetrhan

Yumurta
Üye
canlı yem için un kurdu kullanmak istiyorum fakat internet üzerinden almak istemiyorum. bahçede böcek halinde bulsam plastik kapta çoğaltabilir miyim? eğer öyleyse nasıl yaparım aydınlatır mısınız?

Mucitadam

Yumurta
Üye
canlı yem için un kurdu kullanmak istiyorum fakat internet üzerinden almak istemiyorum. bahçede böcek halinde bulsam plastik kapta çoğaltabilir miyim? eğer öyleyse nasıl yaparım aydınlatır mısınız?
ne kadar sağlıklı olur bilemem kesinlikte tavsiye değil. un kurdu na benzer kurt üretmek isteniyorsa bir köşeye bir miktar çiğ et bırakılıp küflendirilebilinir. en geç 1 hafta içinde içinde onlarca mikro kurt oluşur 2. haftaya yaın un kurdu boyutuna ulaşırlar. elraenn un kurtlarını çiğ patates ile besliyordu, üretim nasıl yapılır bilemem ama çoğaltmak mümkün tabiki

fureagle

Yumurta
İlklerden
Üye
Hiç ama hiç tavsiye etmemiyorum.Mite dı ilaç tı vs çok sıkıntı çıkarır size.Kısacası kaş yapayım derken göz çıkarırsınız.

karincalemi

Larva
Üye
Böyle birşey olması imkansıza yakın öncelikle bundan bahsedeyim dışarıda gördükleriniz un kurdu değil un kurtları fırıncılarda unların içerisinde oluşur üretmekte çok zordur ha undan bi kaç kurt üretilebiliyor fakat onlarda un kurtları değil bu yüzden en doğrusu ve en sağlıklısı canlı yemcilerden satın almak .

Seyahatname

Yumurta
Üye
Dostum kolay çıkartması bir kaba 1 adet marul koy üstüne mısır unu serp çıkarlar 1 2 haftaya

sude

Larva
Üye
küften var oldukları için

efetrhan

Yumurta
Üye
Un kurdu undan çıkmıyor mu? 🤔
son çare anneme sordum poşedin içine mısır ununu koyup sıcak ve karablık ortamda bırakırsan çıkar dedi deneyelim bakalım. olursa bırakırım bu başlığın altına.

drusus

Media
İlklerden
Üye
son çare anneme sordum poşedin içine mısır ununu koyup sıcak ve karablık ortamda bırakırsan çıkar dedi deneyelim bakalım. olursa bırakırım bu başlığın altına.
Evet bir kurt çıkar ancak Tenebrio molitor olacağını sanmıyorum. Başka beyaz bir kurt oluşuyor.