Un kurdu besleme sıcaklığı

eymen_37

Larva
Üye
Un kurdunu 10-15 derecede nasıl muhafaza edebilirim? Depoda beslemeyi düşünüyorum. 100 adet falan alacağım.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Düşük sıcaklıkta beslemek istemenizin nedeni gelişimlerinin yavaşlamasını sağlamak sanırım. Soğutucu bir çantaya koyup, çantanın içerisine buz koyabilirsiniz. Veya strafor bir kutunun içerisine soğutucu fan takmak da bir seçenek olabilir.

bulhudi

Pupa
Üye
Düşük sıcaklıkta beslemek istemenizin nedeni gelişimlerinin yavaşlamasını sağlamak sanırım. Soğutucu bir çantaya koyup, çantanın içerisine buz koyabilirsiniz. Veya strafor bir kutunun içerisine soğutucu fan takmak da bir seçenek olabilir.
10 15 derece fazla düşük değilmi hocam (bilmediğinden soruyorum ben hep oda sıcaklığında tutuyorum)

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
10 15 derece fazla düşük değilmi hocam (bilmediğinden soruyorum ben hep oda sıcaklığında tutuyorum)
Oda sıcaklığında tutmak gelişimlerini normal şekilde sürdürmelerini sağlar. Ama 10-15 derece gibi sıcaklıklarda da bakılabilir elbette. Kurt evresinde daha uzun süre kalmalarını isteyenler genelde soğuk yerlerde bakarlar. Sıcaklığı hatırlamıyorum ama eski bir soğutucu dolapta baktığım da olmuştu, ve hiçbir ölüm veya sıkıntı ile karşılaşmadım.