Un kurdu bakımı

HalilSezai

Larva
Üye
Arkadaşlar öncelikle hayırlı sabahlar. 3 messor kraliçemin de minorları çıktı. Maalesef beslenmeye kuş yemi ve çekirdek ile başladılar. Un kurdu almayı planlıyorum, deneyimi olan birisi nasıl beslenir ne yapmalıyım nasıl ortamda beslenmeli gibi temel düzeyde ve kendi deneyimlerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim. (koku problemi yaşar mıyım?)

egzotikçiftik

Asker
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Merhaba, temel bilgiler un kurdu bakım rehberinde yer alıyor, aşağıya rehberi bırakıyorum.

Ekstra bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. 😊

HalilSezai

Larva
Üye
Merhaba, temel bilgiler un kurdu bakım rehberinde yer alıyor, aşağıya rehberi bırakıyorum.

Ekstra bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. 😊
hocam inceledim teşekkürler sorularım şunlar oda sıcaklığında besleyebilirim değil mi ayrıca kokma sorunu var mı ? Ayrıca hangi siteden alabilirim ?

egzotikçiftik

Asker
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
hocam inceledim teşekkürler sorularım şunlar oda sıcaklığında besleyebilirim değil mi ayrıca kokma sorunu var mı ? Ayrıca hangi siteden alabilirim ?
Rica ederim. Evet oda sıcaklığı uygundur besleyebilirsiniz. Eğer yataklıklarını düzenli aralıklarla değiştirirseniz, yataklıkları nemli ve kirli olmazsa ve verdiğiniz besini uzun süre yataklıkta bırakmazsanız hiçbir koku yapmaz. Antalya çekirge, adana canlı yem gibi sitelerden temin edebilirsiniz.

HalilSezai

Larva
Üye
Rica ederim. Evet oda sıcaklığı uygundur besleyebilirsiniz. Eğer yataklıklarını düzenli aralıklarla değiştirirseniz, yataklıkları nemli ve kirli olmazsa ve verdiğiniz besini uzun süre yataklıkta bırakmazsanız hiçbir koku yapmaz. Antalya çekirge, adana canlı yem gibi sitelerden temin edebilirsiniz.
ğolun iyi günler.
Sağolun iyi günler.

Deeploren

Yumurta
Üye
Yataklığı ortalama ne kadar sürede bir değiştirmeliyiz ?

egzotikçiftik

Asker
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yataklığı ortalama ne kadar sürede bir değiştirmeliyiz ?
Un kurdu sayınıza ve yataklık miktarına göre değişir bu. Ama ayda bir değiştirilebilir bence. Tabi nem yapmıyor ve verdiğiniz besinleri fazla yataklıkta tutmuyorsanız koku olmayana kadar değiştirmek zorunda değilsiniz. Değiştirmeden aylarca aynı yataklığı kullandığım zamanlar olmuştu, bir sorun olmuyor yani. Arada yataklığı eşeleyerek kontrol yapabilirsiniz.

Vehimi

Yumurta
Üye
Her ne kadar hobimiz karınca beslemek olsa da beslediğimiz canlının sağlığı onu beslediğimiz canlılarla doğru orantılı. Yani sağlıklı büyüyen bir koloni için canlı yemlerle karıncalardan daha çok ilgilenmek gerekebiliyor. Un kurtlarını doğrudan güneş almayan kuru bir ortamda verdiğiniz patatestir havuçtur takibini dikkatli yaparak ilerlemeniz önemli. Yataklığı da kurtlara alışana kadar düzenli aralıklarla değişirseniz acemilikten kaynaklı oluşabilecek problemlerin önüne geçmiş oluruz. Nem fazlası nedeniyle istenmeyen durumlar olmaması için kullandığınız kabın üst kısmını kesip sineklik takabilirsiniz.

LuciFeci

Nanitik
Üye
Arkadaşlar öncelikle hayırlı sabahlar. 3 messor kraliçemin de minorları çıktı. Maalesef beslenmeye kuş yemi ve çekirdek ile başladılar. Un kurdu almayı planlıyorum, deneyimi olan birisi nasıl beslenir ne yapmalıyım nasıl ortamda beslenmeli gibi temel düzeyde ve kendi deneyimlerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim. (koku problemi yaşar mıyım?)
Hocam sipariş vermediyseniz eğer daha kaliteli ve ekonomik bir satıcı önerebilirim. Benim un kurtlarım dün geldi ve baya dolgundu. Yanına hediye olarak morio kurdu yolladı, çoğaltmam için.

emrekcl

Yumurta
Üye
Hocam sipariş vermediyseniz eğer daha kaliteli ve ekonomik bir satıcı önerebilirim. Benim un kurtlarım dün geldi ve baya dolgundu. Yanına hediye olarak morio kurdu yolladı, çoğaltmam için.
Merhaba yakında ben de alacağım un kurdu. Nereden aldınız acaba?

ömer_

Larva
Üye
Cidden çok güzel jest yapmış nerden aldığınızi bilgilendirir misiniz hocam