Ülkemizdeki çok küçük karınca türleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cryophonikk

Yumurta
Üye
Merhabalar,
Meraktan soruyorum. Bazen yürürken genelde taş yollarda gördüğüm çok çok küçük ve çok hızlı yürüyen karıncalar görüyorum. İşçileri gözle zor görülüyor ve oldukça küçük ve aşırı hızlılar. 0.5-1 mm boyutlarındalar. Fotoğraflarını telefonla çekmek mümkün değil. Hangi tür olabilirler?

ALPEER

Larva
Üye
Merhabalar,
Meraktan soruyorum. Bazen yürürken genelde taş yollarda gördüğüm çok çok küçük ve çok hızlı yürüyen karıncalar görüyorum. İşçileri gözle zor görülüyor ve oldukça küçük ve aşırı hızlılar. 0.5-1 mm boyutlarındalar. Fotoğraflarını telefonla çekmek mümkün değil. Hangi tür olabilirler?
Tetramorium Galaticum, Pheidole Pallidula olabilir

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Boyut tahmininizin yanlış olduğunu varsayarak: Lasius, Tapinoma, Plagiolepis, Bothriomyrmex, Tetramorium, Myrmica, Nylenderia, Crematogaster, Temnothorax, Prenolepis, Pheidole olabilir.

egzotikçiftik

Larva
Üye
Dediğiniz cinsten bende geçen yaz görmüştüm. Ve burada yazılan cinslerin hiçbiriyle uyuşmuyordu çünkü ciddi anlamda küçüklerdi. Abartmak gibi olmasın işçilerin toplam boyutu lasius işçisinin abdomeni kadardı ve epey hızlılardı. Bu yaz görürsem bir kaç tanesini yakalayıp forumda inceleteceğim.

samet_56

Yumurta
Üye
Merhabalar,
Plagiolepisdir muhtemelen

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Dediğiniz cinsten bende geçen yaz görmüştüm. Ve burada yazılan cinslerin hiçbiriyle uyuşmuyordu çünkü ciddi anlamda küçüklerdi. Abartmak gibi olmasın işçilerin toplam boyutu lasius işçisinin abdomeni kadardı ve epey hızlılardı. Bu yaz görürsem bir kaç tanesini yakalayıp forumda inceleteceğim.
Solenopsis olabilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...