Ufak bir kaç soru

ömerherdem

Yumurta
Üye
İnternetten kraliçe alacağım, sizce kraliçenin türü ne olmalı ve ben büyük karınca seviyorum?
Bir sorum da, un kurtlarını dondurup versem, olur mu?

Demo

Intercaste
Yardımsever
Üye
İnternetten kraliçe alacağım sizce kraliçenin türü ne olmalı ve ben büyük karınca seviyorum.

Bi sorumda un kurtlarını dondurup versem olur mu?
Büyük karınca seviyorsanız ve yeni başlayacaksanız messor ya da camponotus cinsi idealdir. Fakat camponotus cinsinde yem çeşitliliği sorunu messor cinsine göre daha fazla olduğu için ve messor cinsi hepçil olduğu için messor cinsinin sizin için daha uygun olabileceğini düşünüyorum.

Un kurtlarını dondurup vermenizde bir sorun yoktur.

Black07

Pupa
Üye
İnternetten kraliçe alacağım, sizce kraliçenin türü ne olmalı ve ben büyük karınca seviyorum?
Bir sorum da, un kurtlarını dondurup versem, olur mu?
Yukarda arkadaşımızın dediğine katılıyorum. Messor yada componutus alabilirsin, componutus messora nazaran biraz daha büyük ama bendeki kraliçeleri baz alarak söylüyorum, işin ehli olanlar daha açıklayıcı olabilir. componutus messora göre biraz yavaş çoğalmakta ona göre tarafını seçebilirsin

ömerherdem

Yumurta
Üye
ilk defa underground ant den kraliçe formicaryum autworld falan alıcan bu sitede kraliçe seçme varmı

birde cevaplarınız için teşekkür ederim ben componutusa karar verdim

Black07

Pupa
Üye
ilk defa underground ant den kraliçe formicaryum autworld falan alıcan bu sitede kraliçe seçme varmı

birde cevaplarınız için teşekkür ederim ben componutusa karar verdim
Şimdilik formicaryum almana gerek yok. O hatayı bende yaptım direk aldım ama koloni için çok büyük kaldı formica. Sana tavsiyem test tüpünde bak belli bir süre. Ondan sonra çoğaltıcıyla birlikte test tüpü sayılarını arttırırsın koloni yeteri büyüklüğe gelice formicaya alırsın. Belki beslemede sıkıntı yaşaya bilirsin ilerleyen zamanlarda onuda outworld le çözersin. Şimdilik alacakların şunlar olabilir tabi bu benim kişisel tecrübem ve tavsiyem karar sana kalmış. Sürekli kargo bedeli ödememek için
5 tane test tüpü aparatlarıyla beraber
3 lü yada 5 li çoğaltıcı
Outworld
bu kurulum seni çok rahat idare eder.

Fairtale

Nanitik
Üye
bence eğer kraliçe bulmak istiyorsanız veya yedek bulunsun istiyosanız 6-7 civarı test tüpü sizin kafanızı rahatlatır zaten kraliçeniz test tüpü içinde gelicek eğer messor beslemeyi düşünüyosanız kuş yemi çim tohumu nijer tohumu vb. şeyler kullanabilirsiniz bence şimdilik tüp un kurdu kraliçe alsan yeter saydığım tohumları pet shoplardanda alabilirsin

ömerherdem

Yumurta
Üye
Biraz tuzlu. Bence zamanla tamamla malzemeleri. Çünkü şuan bu malzemeleri kullanamayacaksın.
bu seti alsam ama kullanmasam öyle dursa olurmu
bence eğer kraliçe bulmak istiyorsanız veya yedek bulunsun istiyosanız 6-7 civarı test tüpü sizin kafanızı rahatlatır zaten kraliçeniz test tüpü içinde gelicek eğer messor beslemeyi düşünüyosanız kuş yemi çim tohumu nijer tohumu vb. şeyler kullanabilirsiniz bence şimdilik tüp un kurdu kraliçe alsan yeter saydığım tohumları pet shoplardanda alabilirsin
compotonus istiyorum

Black07

Pupa
Üye
bu seti alsam ama kullanmasam öyle dursa olurmu

compotonus istiyorum
Almak istiyorsan ala bilirsin keyif ve hobi işi sonuçta. Cebinden fazla para çıkmasın diye öneride bulunduk sadece. Benim kurulumum bu şekilde ve uzunca bir süre idare edicek durumda.

Ekli dosyalar

• IMG_4759.jpeg
    IMG_4759.jpeg
    80.7 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_4764.jpeg
    IMG_4764.jpeg
    59.9 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_4762.jpeg
    IMG_4762.jpeg
    55.6 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_4768.jpeg
    IMG_4768.jpeg