Uçuşlar Hangi Ayda Başlar?

Kremants

Yumurta
Üye
Bu yıl uçuşlar hangi aydan itibaren olur tahmini olan varmı geçen sene hazirliksizdim yani tüp eksiğim ve sonbahar a yakın aramaya başladım ve çok karınca bulamadım bu sene bol bol farklı cinslerden bulmayı düşünüyorum hangi aydan başlar önceden canlı yem ve tüp hazırlığında bulunayım benim düşüncem Mart gibi başlar bilen birisi yazabilirmi

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Mart ayının sonlarına doğru başlar genel olarak. Bölgeden bölgeye değişebiliyor, havanın ısınmasına bağlı.

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Mart ayının sonlarına doğru başlar genel olarak. Bölgeden bölgeye değişebiliyor, havanın ısınmasına bağlı.
Küresel ısınma yüzünden artık daha erken uçuşlar başlayabiliyor, 2-3 hafta önce bir Crematogaster Splendida uçuşuna denk geldim desem inanır mısınız ?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Küresel ısınma yüzünden artık daha erken uçuşlar başlayabiliyor, 2-3 hafta önce bir Crematogaster Splendida uçuşuna denk geldim desem inanır mısınız ?
Crematogaster splendida deseniz inanmam da Aphaenogaster deseniz inanabilirim 😁

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Haftasına göre değişmiyor, sıcaklığa göre değişiyor. +15 derece üzerinde geçen bir aralık ayında Camponotus buldum deseniz inanırım.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bu yıl uçuşlar hangi aydan itibaren olur tahmini olan varmı geçen sene hazirliksizdim yani tüp eksiğim ve sonbahar a yakın aramaya başladım ve çok karınca bulamadım bu sene bol bol farklı cinslerden bulmayı düşünüyorum hangi aydan başlar önceden canlı yem ve tüp hazırlığında bulunayım benim düşüncem Mart gibi başlar bilen birisi yazabilirmi
Sezon martta açılır kasım gibi kapanır

Kremants

Yumurta
Üye
Hava 15 dereceyi geçince baslarmi uçuşlar

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Sezon martta açılır kasım gibi kapanır
Hayır. Sezon her yerde aynı tarihler arasında olmuyor, o genel bir şey. Bir bölgede kolonilerin uykudan kalkması ya da uykuya yatmaları sıcaklık düzeyleriyle alakalıdır. Sıcaklıklar temmuza kadar 10 derece altında seyrederse temmuza kadar uykuda kalırlar.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Hayır. Sezon her yerde aynı tarihler arasında olmuyor, o genel bir şey. Bir bölgede kolonilerin uykudan kalkması ya da uykuya yatmaları sıcaklık düzeyleriyle alakalıdır. Sıcaklıklar temmuza kadar 10 derece altında seyrederse temmuza kadar uykuda kalırlar.
Haklısın