uçuş?

efetrhan

Pupa
Üye
bu arkadaşlar uçuşa hazırlanıyor havada çok çok az tatlı bir rüzgar var. 1 tanesi bunu yazarken havalandı bile. ne kadar sürede uçuşu tamamlarlar? ne kadar beklemeliyim?F1DF8DB9-D861-478D-A945-E73AC9DA8AF8.jpeg
çok belli olmamış tam orataya bakın
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

küçük cins istemiyorum campo çıksın dedikçe daha küçüğünü buluyorum kafayı yiyeceğim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Pheidoleler sanırım. Gece uçuşu yapıyorlar yani tüm koloni uçuş yapabilir güneş batımından sonra

efetrhan

Pupa
Üye
Pheidoleler sanırım. Gece uçuşu yapıyorlar yani tüm koloni uçuş yapabilir güneş batımından sonra
hava karardıktan sonra mı geleyim yani? bana solenopsis gibi geldiler.

öyle geldi diyorum ama zerre incelemedim küçük ve kırmızı olduğu için öyle gelmişti ilk gördüğümde :D

EMİRPROHD71

Yumurta
Üye
bu arkadaşlar uçuşa hazırlanıyor havada çok çok az tatlı bir rüzgar var. 1 tanesi bunu yazarken havalandı bile. ne kadar sürede uçuşu tamamlarlar? ne kadar beklemeliyim?Ekli dosyayı görüntüle 13085
çok belli olmamış tam orataya bakın

küçük cins istemiyorum campo çıksın dedikçe daha küçüğünü buluyorum kafayı yiyeceğim
Bende camponotus görüyorum kanatlı yuva girisinde hatta karşı koloninin agizimda da erkekler var 3 gündür ucmuyorlar bende delircem heralde

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
hava karardıktan sonra mı geleyim yani? bana solenopsis gibi geldiler.

öyle geldi diyorum ama zerre incelemedim küçük ve kırmızı olduğu için öyle gelmişti ilk gördüğümde :D
Bizim burada hava karardığı için dedim,orayı hesaba katmamışım 😅 Evet bu arada pheidole kolonisi,prensleri ve prensesleri. Her an uçuş yapabilirler yani tam zamanlama veremem

efetrhan

Pupa
Üye
Bizim burada hava karardığı için dedim,orayı hesaba katmamışım 😅 Evet bu arada pheidole kolonisi,prensleri ve prensesleri. Her an uçuş yapabilirler yani tam zamanlama veremem
şuan sokağın ortasında eğilmiş bi vaziyette karınca gözlüyorum üstelik fazlasıyla işlek o yüzden sormuştum aslında.

bir sürüsü arka arkaya uçuyor şuan herhalde yarım saate etrafta kraliçe bulurum

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet bulabilirsin genellikle50-100m arası uçuşlar olur

efetrhan

Pupa
Üye
Evet bulabilirsin genellikle50-100m arası uçuşlar olur
şu şekilde iki prenses buldum yuvaya bikaç metre uzak yerde geziniyolardı. fakat bu kadar kısa sürede döllenmiş olabilirler mi?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    19.4 KB · Görüntüleme: 20

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bence birazcık ama çok kısa daha bekleyebilirsin

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Genelde güneş batarken uçuşa başlarlar uçuşu gördüğünüzde aramaya başlayın hava iyice kararınca varsa ışıkların altında arayın kanatlı bulursanız kesinlikle almayın alacaksanızda 10 dakika karanlık biryerde tutun çiftleşmiş ise kanatlarını hemen atar çiftleşmemiş ise atmaz pheidolelerde bu kanat atma olayında istisna olacağını hiç düşünmüyorum

efetrhan

Pupa
Üye
Genelde güneş batarken uçuşa başlarlar uçuşu gördüğünüzde aramaya başlayın hava iyice kararınca varsa ışıkların altında arayın kanatlı bulursanız kesinlikle almayın alacaksanızda 10 dakika karanlık biryerde tutun çiftleşmiş ise kanatlarını hemen atar çiftleşmemiş ise atmaz pheidolelerde bu kanat atma olayında istisna olacağını hiç düşünmüyorum
tamamdır hocan yardımlarınız için çok teşekkürler

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Kolay gelsin gece ışıkların altında arayın bulacağınızdan eminim pesetmeyin 👍🏻

efetrhan

Pupa
Üye
gerçekten inanamıyorum uçup havada kaybolan kraliçeler olarak hatırlayacağım bu anı. her yere baktım vüyün ışıkların altına hala da bakıyorum 10dk önce bir tane prens dışı hiçbir tane bulamadım :(

JediBurak

Yumurta
Üye
gerçekten inanamıyorum uçup havada kaybolan kraliçeler olarak hatırlayacağım bu anı. her yere baktım vüyün ışıkların altına hala da bakıyorum 10dk önce bir tane prens dışı hiçbir tane bulamadım :(
bende ayni sekilde dostum

Görükremin

Nanitik
Üye
Fotoğrafta aydınlık zaten sizin orda kararmasıyla ne alakası var ?