Uçuş Sıklığı

AntMan14

Yumurta
Üye
Bir koloni uçuş yaptıktan sonraki sene tekrar uçuş yapabilir mi? Yada aynı sene birden fazla uçuş yapabilir mi?

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Sonraki sene uçuş yapabilir ama senede 2 kere uçuş yapabilir mi emin değilim hocam ama bir ilkbahar bir sonbahar da uçan messor gibi cinsler bence yeterince büyük bir koloni ise uçabilir

Koraykbl

Nanitik
Üye
Sonraki sene uçuş yapabilir ama senede 2 kere uçuş yapabilir mi emin değilim hocam ama bir ilkbahar bir sonbahar da uçan messor gibi cinsler bence yeterince büyük bir koloni ise uçabilir

Konuyla pek alakalı olmasada evde beslediğimiz kolonimiz uçabilirmi?

yenihobii

Yumurta
Üye
Kendi kolonimiz içinde uçuş yapılır ve ürerler ise koloninin hali iyiye gitmiyo diye biliyorum o yüzden en az 2 adet koloni kurmamız lazım değil mi (yanlış biliyor olabilirim ilk kez başlıyorum)

mabeakv2

Pupa
Üye
Kendi kolonimiz içinde uçuş yapılır ve ürerler ise koloninin hali iyiye gitmiyo diye biliyorum o yüzden en az 2 adet koloni kurmamız lazım değil mi (yanlış biliyor olabilirim ilk kez başlıyorum)
direkt erkekleri kraliçeleri alabılırsın 🤠

yenihobii

Yumurta
Üye
Alsakta bir arada tutunca ürerler diye biliyorum o yüzden bir arada tutmamamız lazım diye söylemiştim

İgnifer

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Aynı yıl içinde 2 uçuş yapar en basiti messorlar yapıyor
Doğa da dronelar ve kraliçeler yuva içinde yuvadan izole bir bölmede duruyor (bazı türlerde uçuşa kadar işçi gibi çalılşıyor diyorlardı)
Kolonin dişi ve erkek üretebilir bir kaç yıl önce forumda bir arkadaşın kolonisinde olmuştu ama sen ev ortamında gerekli uçuş nemini ve sıcaklığını sağlamazsan uçuş yapmak için bir çabaya girmezler diye tahmin ediyorum