Uçuş durumları nedir?

Staffraenn

Yumurta
Üye
Arkadaşlar. Bu aylarda hangi türler uçuşta bilginiz var mı? Mesela Messor filan bulabilir miyim?

IBuraky

Yumurta
Üye
Messor bulabilirsin bu aylarda ben 5 gün önce buldum bir messor.

Staffraenn

Yumurta
Üye
Burada çoğu türün hangi aylarda uçuş yaptığı var...
İyimiş de bölge de olsaymış daha güzel olurmuş. Sağ olasın.

Bugün companatus buldum hocam
Ya bende Componotus 3 tane var. Başka tür istiyom bakmalık messor filan. Ondan sordum hocam, sağ olasın.

Tamamdır hocam. Arayışa çıkmak lazım o zaman. İnşallah kaçırmamışızdır.

EF0

Yumurta
Üye
Arkadaşlar. Bu aylarda hangi türler uçuşta bilginiz var mı? Mesela Messor filan bulabilir miyim?
Merhaba hocam ben bugün 3 tane messor buldum, İzmir/Ödemiş'teyim bugün yağmur yağdı sonra güneş açtı taşların altına baktağımda bir sürü messor kraliçesi vardı bende 3 tane aldım

Staffraenn

Yumurta
Üye
Merhaba hocam ben bugün 3 tane messor buldum, İzmir/Ödemiş'teyim bugün yağmur yağdı sonra güneş açtı taşların altına baktağımda bir sürü messor kraliçesi vardı bende 3 tane aldım
Hocam ben de bugün normalde bakıcaktım İzmir'deyim ben de. Salak gibi çıkmadık. Yarın şansımıza belki buluruz. Sağ olasın.

• Beğendim
Tepkiler: EF0

Gökdennz

Nanitik
Üye
Ya bende Componotus 3 tane var. Başka tür istiyom bakmalık messor filan. Ondan sordum hocam, sağ olasın.
Hocam sende sanctus var sanırım eğer fazla ise ya da sahiplendirmek istersen ilgilenebilirim istediğim bir tür burada bulmak da bayağı bir zor.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
İstanbul sancaktepe'de hava çok kötü baya yağmur var

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar lütfen konuları iyice okuyun konuyu açan kişi ne buldunuz diye sormamış! "Bu aylarda hangi türler uçuşta bilginiz var mı? Mesela Messor filan bulabilir miyim?" diye sormuş. Takvimin yanlış olduğunu defalarca kere söyledik. Şuanda farklı camponotus tür grupları ve tapinoma yoğunlukta olmak üzere uçuyor. Bu ayın sonuna kadar tetramorium gibi başlangıca uygun karıncalarda uçaşlarına başlayacaklardır. Geçen senenin tür tespiti konularına bakarak ne zaman uçacaklarını kestirebilirsiniz fakat bu kış sıcak geçtiği için 1-1.5 ay kadar önceden uçabilirler. Nitensler uçuşlarını bitirdi ve yakında Messorlarda biterecektir. O yüzden messor bulma olasılığınız çok düşük.

Arkadaşlar hiç çoktan cümlenizin sonuna uygun noktalama işaretlerini koyun. Forum kültürünü doğru bir şekilde edinmenin vakti geldi de geçiyor!
İstanbul sancaktepe'de hava çok kötü baya yağmur var
Hangi ildesin hocam

Calvus

Yumurta
Üye
Yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim...

KarıncaAcemisi

Yumurta
Üye
Yabancı kaynaktan bulduğum takvimde bu aylarda uçan bolca tür var

Edit:İstanbulda 2 haftadır geziyorum ama henüz bulamadım hava güzel olsada rüzgarlı olabiliyor :(

Ekli dosyalar

• 1680458679635.png
    1680458679635.png
    174 KB · Görüntüleme: 20

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
İyimiş de bölge de olsaymış daha güzel olurmuş. Sağ olasın.

Tamamdır hocam. Arayışa çıkmak lazım o zaman. İnşallah kaçırmamışızdır.
Aynı zamanda arkadaşlar Türlerin ve cinslerin ismini lütfen doğru şekilde yazın. Burada yazılan "Componotus" veya "Companatus" şeklinde yazmayın, doğrusu "Camponotus". Tür isimlerini yanlış yazdığınız takdirde, yeni yeni gelen arkadaşlarda bu türlere farklı hitaplar takıcaklar. Ve bunun Tür doğruluğunu bitireceğini düşünüyorum. Örneğin; yeni gelen birisi için "Formica" ve "Formicinae" birbirine çok benzer latince isimler. Fakat birisi Tür birisi ise Alt familya. Yani lütfen böyle konularda biraz daha dikkat edelim. Cümlelerinizi daha düzgün ve biçimli yazın.

ibrahimgulcu0

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, bölgeden bölgeye değişiyor mu uçuş dönemleri? Antalya’da yaşıyorum ve hala hiç bulamadım. Geçen yıl da Ispartada aramıştım lakin bulamamıştım sahiplenmek zorunda kalacağım böyle giderse detaylı bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi acaba teşekkürler

muhammedberk

Nanitik
Üye
Arkadaşlar, bölgeden bölgeye değişiyor mu uçuş dönemleri? Antalya’da yaşıyorum ve hala hiç bulamadım. Geçen yıl da Ispartada aramıştım lakin bulamamıştım sahiplenmek zorunda kalacağım böyle giderse detaylı bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi acaba teşekkürler
Bölgeden bölgeye değişir evet bulmak için yağmur yağmış olmasına sıcaklığın 20 22 nin üzerinde olmasına rüzgarsız olmasını takip et Antalyanın sıcaklığını bilmiyorum ama çok sıcak sada bulamaya bilirsiniz(türden türe değişir genel olarak)ve benim bir önerim var birbirine yakın 3 4 koloni bul aralarında 7 8 metre olsun yukarıdaki konular sağlandığında hemen o kolonileri kontrol et ayrıca tüm sartları sağlasanda bulamaya bilirsin şans işi ama bu faktörler sağlandığı da bulma ihtimalin daha fazla

ibrahimgulcu0

Yumurta
Üye
Çok teşekkür ederim detaylı bilgi için. Peki internet üzerinden bulma şansım var mı veya tavsiye eder misin böyle bir şeyi