Arkadaşlar. Bu aylarda hangi türler uçuşta bilginiz var mı? Mesela Messor filan bulabilir miyim?
Arkadaşlar. Bu aylarda hangi türler uçuşta bilginiz var mı? Mesela Messor filan bulabilir miyim?
Bugün companatus buldum hocamArkadaşlar. Bu aylarda hangi türler uçuşta bilginiz var mı? Mesela Messor filan bulabilir miyim?
İyimiş de bölge de olsaymış daha güzel olurmuş. Sağ olasın.Burada çoğu türün hangi aylarda uçuş yaptığı var...Karınca uçuş takvimi.xlsx
drive.google.com
Ya bende Componotus 3 tane var. Başka tür istiyom bakmalık messor filan. Ondan sordum hocam, sağ olasın.Bugün companatus buldum hocam
Messor bulabilirsin bu aylarda ben 5 gün önce buldum bir messor.
Tamamdır hocam. Arayışa çıkmak lazım o zaman. İnşallah kaçırmamışızdır.Messor bulabilirsin bu aylarda ben 5 gün önce buldum bir messor.
Hangi ildesin hocamTamamdır hocam. Arayışa çıkmak lazım o zaman. İnşallah kaçırmamışızdır.
Merhaba hocam ben bugün 3 tane messor buldum, İzmir/Ödemiş'teyim bugün yağmur yağdı sonra güneş açtı taşların altına baktağımda bir sürü messor kraliçesi vardı bende 3 tane aldımArkadaşlar. Bu aylarda hangi türler uçuşta bilginiz var mı? Mesela Messor filan bulabilir miyim?
Hocam ben de bugün normalde bakıcaktım İzmir'deyim ben de. Salak gibi çıkmadık. Yarın şansımıza belki buluruz. Sağ olasın.Merhaba hocam ben bugün 3 tane messor buldum, İzmir/Ödemiş'teyim bugün yağmur yağdı sonra güneş açtı taşların altına baktağımda bir sürü messor kraliçesi vardı bende 3 tane aldım
Hocam sende sanctus var sanırım eğer fazla ise ya da sahiplendirmek istersen ilgilenebilirim istediğim bir tür burada bulmak da bayağı bir zor.Ya bende Componotus 3 tane var. Başka tür istiyom bakmalık messor filan. Ondan sordum hocam, sağ olasın.
Bişey değil hocam 😊Hocam ben de bugün normalde bakıcaktım İzmir'deyim ben de. Salak gibi çıkmadık. Yarın şansımıza belki buluruz. Sağ olasın.
İstanbul sancaktepe'de hava çok kötü baya yağmur var
Merhaba hocam ben bugün 3 tane messor buldum, İzmir/Ödemiş'teyim bugün yağmur yağdı sonra güneş açtı taşların altına baktağımda bir sürü messor kraliçesi vardı bende 3 tane aldım
Hangi ildesin hocam
Bugün companatus buldum hocam
Bugün companatus buldum hocam
Aynı zamanda arkadaşlar Türlerin ve cinslerin ismini lütfen doğru şekilde yazın. Burada yazılan "Componotus" veya "Companatus" şeklinde yazmayın, doğrusu "Camponotus". Tür isimlerini yanlış yazdığınız takdirde, yeni yeni gelen arkadaşlarda bu türlere farklı hitaplar takıcaklar. Ve bunun Tür doğruluğunu bitireceğini düşünüyorum. Örneğin; yeni gelen birisi için "Formica" ve "Formicinae" birbirine çok benzer latince isimler. Fakat birisi Tür birisi ise Alt familya. Yani lütfen böyle konularda biraz daha dikkat edelim. Cümlelerinizi daha düzgün ve biçimli yazın.İyimiş de bölge de olsaymış daha güzel olurmuş. Sağ olasın.
Ya bende Componotus 3 tane var. Başka tür istiyom bakmalık messor filan. Ondan sordum hocam, sağ olasın.
Tamamdır hocam. Arayışa çıkmak lazım o zaman. İnşallah kaçırmamışızdır.
Bölgeden bölgeye değişir evet bulmak için yağmur yağmış olmasına sıcaklığın 20 22 nin üzerinde olmasına rüzgarsız olmasını takip et Antalyanın sıcaklığını bilmiyorum ama çok sıcak sada bulamaya bilirsiniz(türden türe değişir genel olarak)ve benim bir önerim var birbirine yakın 3 4 koloni bul aralarında 7 8 metre olsun yukarıdaki konular sağlandığında hemen o kolonileri kontrol et ayrıca tüm sartları sağlasanda bulamaya bilirsin şans işi ama bu faktörler sağlandığı da bulma ihtimalin daha fazlaArkadaşlar, bölgeden bölgeye değişiyor mu uçuş dönemleri? Antalya’da yaşıyorum ve hala hiç bulamadım. Geçen yıl da Ispartada aramıştım lakin bulamamıştım sahiplenmek zorunda kalacağım böyle giderse detaylı bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi acaba teşekkürler
İnternet tam güncel değil ayrıca çoğu da hatalıÇok teşekkür ederim detaylı bilgi için. Peki internet üzerinden bulma şansım var mı veya tavsiye eder misin böyle bir şeyi