Üç kraliçeli tetramorium kolonisi bakılır mı ilerde sorun çıkar mı

kursav07

Yumurta
Üye
Arkadaşlar bu hobiye yeni başladım. İnternet üzerinden yaklaşık 10 işçili 3 kraliçeli tetramorium aldım. İnternetten araştırdığım kadarıyla üç tetramorium kraliçesi bir arada yapamazlar diyenleri gördüm, tam aksine üçü daha iyi olur güzel bir koloni çıkar diyenleri de gördüm. Üçünü de ayırıp üç ayrı koloni yapmayı düşünüyorum yapsam sorun çıkar mı. Ayrıyeten bir sorum daha var. 10 işçili koloniyi 6x6 ölçüde 3d printer basımı teraryuma koysam olur mu erken mi daha. Tüpte bakmaya devam edeyim mi?

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar bu hobiye yeni başladım. İnternet üzerinden yaklaşık 10 işçili 3 kraliçeli tetramorium aldım. İnternetten araştırdığım kadarıyla üç tetramorium kraliçesi bir arada yapamazlar diyenleri gördüm, tam aksine üçü daha iyi olur güzel bir koloni çıkar diyenleri de gördüm. Üçünü de ayırıp üç ayrı koloni yapmayı düşünüyorum yapsam sorun çıkar mı. Ayrıyeten bir sorum daha var. 10 işçili koloniyi 6x6 ölçüde 3d printer basımı teraryuma koysam olur mu erken mi daha. Tüpte bakmaya devam edeyim mi
Üç kraliçeli tetra kolonisi 10 işçiye ulaştıysa sorun çıkma ihtimali baya azalmış demektir. Üçünü de ayırığ üç ayrı koloni yapsan sorun çıkabilir, strese girebilirler ama sorun çıkmayadabilir. Bir süre daha tüpte kaplması sorun olmaz teraryuma koymak şu anlık senin tercihin.

Thelethal

Pupa
Üye
Arkadaşlar bu hobiye yeni başladım. İnternet üzerinden yaklaşık 10 işçili 3 kraliçeli tetramorium aldım. İnternetten araştırdığım kadarıyla üç tetramorium kraliçesi bir arada yapamazlar diyenleri gördüm, tam aksine üçü daha iyi olur güzel bir koloni çıkar diyenleri de gördüm. Üçünü de ayırıp üç ayrı koloni yapmayı düşünüyorum yapsam sorun çıkar mı. Ayrıyeten bir sorum daha var. 10 işçili koloniyi 6x6 ölçüde 3d printer basımı teraryuma koysam olur mu erken mi daha. Tüpte bakmaya devam edeyim mi?
Multinin başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek kesin bir şey söyleyemeyiz. Kurucu aşamada 3 kraliçenin birbirine zarar vermemesi işçi sayısı arttıktan sonra koloni tarafından öldürülmeyeceklerini göstermez. Her an her şey olabilir. Benim fikrimi soracak olursanız bence 3lü şekilde bakmaya devam edin çünkü kraliçeler ayrıldığında da ölümler olabilir. En iyi gelişim için şu anlık tüpte bakmanız daha uygun olur bence. İşçi sayısı artınca formicaryuma geçersiniz. Tetramoriumlar zaten çok hızlı çoğalır.