Türünü öğrenme konusunda yardımcı olur musunuz?

kmlyvs

Yumurta
Üye
Erzurum-Ağrı arasında 06 Mayıs günü saat 11 sıralarında hava sıcaklığı 14-17 derece arasında hafif yağmur çiselerlerken bulundu.

Ekli dosyalar

• IMG_7470.jpeg
    IMG_7470.jpeg
    41.5 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_7465.jpeg
    IMG_7465.jpeg
    41.6 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_7463.jpeg
    IMG_7463.jpeg
    38.9 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_7460.jpeg
    IMG_7460.jpeg
    35.6 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_7459.jpeg
    IMG_7459.jpeg
    33.4 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_7456.jpeg
    IMG_7456.jpeg
    20.8 KB · Görüntüleme: 21

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Messor cinsi bir kraliçe karınca. Hayırlı olsun.

Lazesay

Yumurta
Üye
Erzurum-Ağrı arasında 06 Mayıs günü saat 11 sıralarında hava sıcaklığı 14-17 derece arasında hafif yağmur çiselerlerken bulundu.
Messor cinsi bir kraliçe karınca. Hayırlı olsun.
Evet messor cinsinde bir kraliçe ekstra olarak kuş yemi ve canlı yemin varsa canlı yem ile besleme yapmanı tavsiye ederim bu üçlüyü sürekli verirsen koloni daha hızlı gelişir

1 - Canlı yem (Kara sinek un kurtu et)
2 - Kuş yemi / Çekirdek
3 - Şekerli Su

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet messor cinsinde bir kraliçe ekstra olarak kuş yemi ve canlı yemin varsa canlı yem ile besleme yapmanı tavsiye ederim bu üçlüyü sürekli verirsen koloni daha hızlı gelişir

2 - Kuş yemi / Çekirdek
3 - Şekerli Su
Şuanda koloni olmadığı için besleme yapılmaz messor (fully cl.) kraliçesi için. Kara sinek verilmez koloniye, ette mite oluşumuna sebebiyet verir çoğunlukla. Un kurdu, Buffalo kurdu, tartara, dubia vs. canlı yemler verilebilir

Lazesay

Yumurta
Üye
Şuanda koloni olmadığı için besleme yapılmaz messor (fully cl.) kraliçesi için. Kara sinek verilmez koloniye, ette mite oluşumuna sebebiyet verir çoğunlukla. Un kurdu, Buffalo kurdu, tartara, dubia vs. canlı yemler verilebilir
İlerideki zamanlarda demek istemiştim ancak kara sinek verilmediğini bilmiyordum mite konusundada limonla rahatlıkla kurtulunuyor diye biliyorum saol bilgi için

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye

2 - Kuş yemi / Çekirdek
3 - Şekerli Su
Çekirdek tavsiye etmiyorum tüpün içindeki nem ile yumuşacık oluyor ve ardından bozuluyor karıncalarda çöp olarak dışarı çıkarıyor.