Öncelikle aşina olmadığımız bir cinse benziyor. Emin olmamakla beraber Cataglpyhis sp. diyorum. Nedense Prenolepis'e de benzetiyorum ama hiç böyle bir tür görmemiştim. (Bir tür var zaten Prenolepis'lerde %90 Preno değil)Geçen sene bu kraliçeyi bulmuştum sonradan kanatlarını dökmesine rağmen yumurtlamamıştı ben de doğaya salmıştım ama hâla türünü bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Ekli dosyayı görüntüle 538
Öncelikle aşina olmadığımız bir cinse benziyor. Emin olmamakla beraber Cataglpyhis sp. diyorum. Nedense Prenolepis'e de benzetiyorum ama hiç böyle bir tür görmemiştim. (Bir tür var zaten Prenolepis'lerde %90 Preno değil)Geçen sene bu kraliçeyi bulmuştum sonradan kanatlarını dökmesine rağmen yumurtlamamıştı ben de doğaya salmıştım ama hâla türünü bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Ekli dosyayı görüntüle 538
Malesef tek fotoğrafı bu ama Muğla/Fethiye de bulmuştum belki yardımcı olabilir.camponotus lateralis olma ihtimali yüksek bir kaç fotoğraf daha atarsanız daha iyi olur yandan üstten önden fotoğraflar atmanız gerkiyor
Malesef şehirlerde ne kadar cins olduğunu bilebiliyoruz fakat hangileri olduğunu bilemiyoruz. Yani yardımcı olmaz.Malesef tek fotoğrafı bu ama Muğla/Fethiye de bulmuştum belki yardımcı olabilir.
Teşekkür ederim fazla bilgim yok türler hakkında ama bana ilginç gelmişti hiç bir yerde buna benzer bir tür görmemiştim.Sizin de dediğiniz gibi cataglyphis e benziyor ama yine de tam aynısı değil gibi sanki benimkinin renkleri daha açık geldi bana. belki de kamera kötü çekmiştir bilemiyorum. yanıtınız için teşekkür ederim.Öncelikle aşina olmadığımız bir cinse benziyor. Emin olmamakla beraber Cataglpyhis sp. diyorum. Nedense Prenolepis'e de benzetiyorum ama hiç böyle bir tür görmemiştim. (Bir tür var zaten Prenolepis'lerde %90 Preno değil)
Edit: Yabancı hobicilerde Cata dedi
Rica ederim ne demek, Cataglyphis olduğunu düşünüyordum fakat pek emin değildim, artık eminim. Doğrulamak adına yabancı hobicilere de sorayım dedim Cataglyphis cf. Lividus dediler.Teşekkür ederim fazla bilgim yok türler hakkında ama bana ilginç gelmişti hiç bir yerde buna benzer bir tür görmemiştim.Sizin de dediğiniz gibi cataglyphis e benziyor ama yine de tam aynısı değil gibi sanki benimkinin renkleri daha açık geldi bana. belki de kamera kötü çekmiştir bilemiyorum. yanıtınız için teşekkür ederim.
Haklısınız keşke daha fazla fotoğrafını çekseydim o zamanlar pek bilgim yoktu 2-3 gün yumurtlamadıktan sonra direk doğaya salmıştım.Malesef şehirlerde ne kadar cins olduğunu bilebiliyoruz fakat hangileri olduğunu bilemiyoruz. Yani yardımcı olmaz.
Pek önemli değil cinsini öğrenmiş oldun, gerek kalmadı.Haklısınız keşke daha fazla fotoğrafını çekseydim o zamanlar pek bilgim yoktu 2-3 gün yumurtlamadıktan sonra direk doğaya salmıştım.
teşekkür ederim hep galerimde duruyordu bu fotoğraf bi türlü hangi tür olduğunu bulamıyordum sonunda öğrenmiş oldum.Rica ederim ne demek, Cataglyphis olduğunu düşünüyordum fakat pek emin değildim, artık eminim. Doğrulamak adına yabancı hobicilere de sorayım dedim Cataglyphis cf. Lividus dediler.