Türü ve Kraliçe

scragga

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar bu hobiye yeni başlıyorum. Facebookta tanıştığım bir arkadaş yeni bir koloni bulduğunu ve hediye edebileceğini söyledi bugün buluşup aldım. Türünü söyledi ama unuttum biraz karışık bir ismi vardı. Bu karınca marangoz dedikleri karıncamı google da ona benzettim birde kraliçe bu tüpün ağzındaki karıncamı ? şimdilik bu tüpte yarın test tüpü alacağım içine ıslak pamuk atıp karanlık bir ortama aldım. Birde işci karıncaların ağzındaki beyaz şeyler yumurtamı? çok soru sordum şimdiden teşekkürler.
WhatsApp Image 2022-02-20 at 17.15.30.jpegWhatsApp Image 2022-02-20 at 17.15.34.jpegWhatsApp Image 2022-02-20 at 17.15.37.jpegWhatsApp Image 2022-02-20 at 17.15.38.jpeg

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-02-20 at 17.36.51.jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-20 at 17.36.51.jpeg
    18 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Çözüm
Öncelikle marangoz karınca(camponotus) değiller. Messor cinsine ait olduklarını düşünüyorum, en azından myrmicinae alt familyasından oldukları kesin çünkü post petiolleri var.

Görsellerde kraliçe göremedim, ilk görselde en sağdaki kraliçeye benziyor(büyük ihtimalle kraliçe) fakat thoraxını göremeden kraliçe olduğunu kesin söyleyemem. Ayrıca 10-15 tane sayabildiğim işçi var maksimum. En az 3-4 tane major görüyorum, media da var. Bu, bana kalırsa bir koloni değil. Doğadan rastgele toplanmış işçilerden oluşuyorlar. Siz mi rastgele topladınız da öyle bir kılıf uydurdunuz yoksa size veren kişi mi size palavra attı bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da o işçilerin doğadan toplanmış olduğu. Eğer kraliçe varsa da muhtemelen koloni...

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Öncelikle marangoz karınca(camponotus) değiller. Messor cinsine ait olduklarını düşünüyorum, en azından myrmicinae alt familyasından oldukları kesin çünkü post petiolleri var.

Görsellerde kraliçe göremedim, ilk görselde en sağdaki kraliçeye benziyor(büyük ihtimalle kraliçe) fakat thoraxını göremeden kraliçe olduğunu kesin söyleyemem. Ayrıca 10-15 tane sayabildiğim işçi var maksimum. En az 3-4 tane major görüyorum, media da var. Bu, bana kalırsa bir koloni değil. Doğadan rastgele toplanmış işçilerden oluşuyorlar. Siz mi rastgele topladınız da öyle bir kılıf uydurdunuz yoksa size veren kişi mi size palavra attı bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da o işçilerin doğadan toplanmış olduğu. Eğer kraliçe varsa da muhtemelen koloni patlatılmıştır.

Son düzenleme:
Çözüm

scragga

Yumurta
Üye

Görsellerde kraliçe göremedim, ilk görselde en sağdaki kraliçeye benziyor(büyük ihtimalle kraliçe) fakat thoraxını göremeden kraliçe olduğunu kesin söyleyemem. Ayrıca 10-15 tane sayabildiğim işçi var maksimum. En az 3-4 tane major görüyorum, media da var. Bu, bana kalırsa bir koloni değil. Doğadan rastgele toplanmış işçilerden oluşuyorlar. Siz mi rastgele topladınız da öyle bir kılıf uydurdunuz yoksa size veren kişi mi size palavra attı bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da o işçilerin doğadan toplanmış olduğu. Eğer kraliçe varsa da muhtemelen koloni patlatılmıştır.
Bilgiler için teşekkür ederim. büyük ihtimal dediğiniz gibi. Arkadaş foruma üyemi bilmiyorum. Antalya'da ismi Murat. Kendisi de yeni bulduğunu söyledi ancak yeni bulduğuna göre patlatmış olabilir dediğiniz gibi. Kılıf uydurmam söz konusu değil. Gerekte duymam hobiden önce bir hayvanseverim. Sadece dün facebookta yorumlaşırken hediye edebilirim diyince kabul ettim. Yoksa mart ayını bekliyordum. Ne yapmamı önerirsiniz. Doğaya mı salayım. Bakmaya devam mı edeyim. Nasıl bir yol çizmeliyim.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
İlk işçiler nanitic işçilerdir, minor işçilerden bile küçük olurlar. Yeni bir koloni olsa şu an nanitic işçilere ve minorlara bakıyor olurduk. Major ve media üretimi olmuş olsa bile bu kadar olmazdı. O majorlar 1 yaşını doldurmuş bir koloninin majorları gibi görünüyorlar.
Doğadan çoktan alınmışlar zaten, geri salmanın onlar için iyi olacağını düşünmüyorum. Bakmayı deneyebilirsiniz.