Türü Nedir?

kullanıcı5133

Yumurta
Üye
Ekran Görüntüsü (126).png
kusura bakmayın kamera yakından netlemeyediği için videoya alıp ss aldım bu kadar çekebildim türü nedir? (kafası hafif kahverengi tonlarında gibi)

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye

Bu konuyu incelemenizi öneriyorum.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu görselden Crematogaster tahmini yaparım. Daha iyi görseller yüklemeniz temiz sonuç almanız için yardımcı olur.

Çözüm

kullanıcı5133

Yumurta
Üye
Bu görselden Crematogaster tahmini yaparım. Daha iyi görseller yüklemeniz temiz sonuç almanız için yardımcı olur.
kamera çok bulanık çekiyor yaklaştırınca pro modunu açınca gereksiz bir sarılık oldu video ile bu kadar kusura bakmayın bende zaten Crematogaster ve Solenopsis arasında kalmıştım görsellere bakınca ondan sordum teşekkürler

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
kamera çok bulanık çekiyor yaklaştırınca pro modunu açınca gereksiz bir sarılık oldu video ile bu kadar kusura bakmayın bende zaten Crematogaster ve Solenopsis arasında kalmıştım görsellere bakınca ondan sordum teşekkürler
Solenopsis olmadığı kesin ama en azından renklerin iyi görüldüğü bir fotoğraf atabilseydiniz iyi olurdu.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
önce cins adlarına baktım solenopsis yazınca karşıma çıkan ilk görsellere bakınca anımsattı , bu arada buldum crematogaster scutellaris imiş
Türkiye'de ki varlığı muamma olan bir tür.Bu kafa büyüklüğü ve thoraxla oranına bakarak C.lorteti olduğunu söyleyebilirim ben.
Kraliçeye ait net ve iyi fotoğraflar çekerseniz kesin bir tespit koyabiliriz.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Muamma olmaktan daha ziyade Türkiye karıncaları tür listesini hazırlayan hocalarımız tarafından kayıtlardan çıkarılmış ve Türkiye'de yok denmiştir C. Scutellaris için.

"Crematogaster scutellaris (Olivier, 1792) is distributed in Western Palaearctic and its easternmost distribution border is Bulgaria and Greece (Borowiec 2014). Therefore, the material previously determined as C. scutellaris should refer to C. schmidti"
Kaynak: Additions to the Ant Fauna of Turkey
C. Scutellaris'ın Palearktik bölgedeki en doğu yayılım sınırı Bulgaristan ve Yunanistan'dır.

Görseldeki kraliçenin de C. Lorteti olduğuna katılıyorum.

kullanıcı5133

Yumurta
Üye
Türkiye'de ki varlığı muamma olan bir tür.Bu kafa büyüklüğü ve thoraxla oranına bakarak C.lorteti olduğunu söyleyebilirim ben.
Kraliçeye ait net ve iyi fotoğraflar çekerseniz kesin bir tespit koyabiliriz.
kamera netlemiyor ne kadar uğraşsamda çok bulanık çekiyor karıncayı makul seviyeye getirince en yakın ve net bu kadar oluyor