Lasius brunneus/lasioides olmalı. Arka plandan kaynaklı yansıma renkleri farklı göstermiş dediğiniz gibi. Neyse geçmiş olsun, kraliçe bulursunuz mutlaka.Tabikide
Abdomen kısmını biraz ezdim taşırken ama
Gözle kontrol ettiğimde belirgin bir kırmızılık yok genel olarak her yer tek renk hafiften ton farkı var o kadar
Ekli dosyayı görüntüle 15821Ekli dosyayı görüntüle 15822
Yok değilLiometopum microcephalum kraliçesi olduğunu düşünüyorum.
Sendeki Camponotus, üstteki Camponotus değil.bendede var üstüsiyah ayakları kırmızı ve araştırdım sordum componotus olduğunu tahmin ediyordim
anladım renkleri benzediği için söyledim belki yardımcı olur diyeSendeki Camponotus, üstteki Camponotus değil.
Kraliçeyi tüpün dışına çıkartıp, beyaz zemin üzerinde 1 fotoğraf ve siyah zemin üzerinde 1 fotoğraf çeker misin? Zaten ölü olduğu için çekmen çok daha basit. Thorax'ın renkleri net olarak gözükmeli, ona göre bir tahmin yapmak isterim.Arkadaşlar yardımcı olan herkese çok teşekkürker. Karıncam ölmüş zaten gövde kısmında yara gibi bişey vardı sanki kabuk soyulmuş gibi.
Son durum Bu
Ekli dosyayı görüntüle 15756
Lasius olduğu tespit edildi zaten.lasius veya formica
TabikideKraliçeyi tüpün dışına çıkartıp, beyaz zemin üzerinde 1 fotoğraf ve siyah zemin üzerinde 1 fotoğraf çeker misin? Zaten ölü olduğu için çekmen çok daha basit. Thorax'ın renkleri net olarak gözükmeli, ona göre bir tahmin yapmak isterim.
Lasius olduğu tespit edildi zaten.
Lasius brunneus/lasioides olmalı. Arka plandan kaynaklı yansıma renkleri farklı göstermiş dediğiniz gibi. Neyse geçmiş olsun, kraliçe bulursunuz mutlaka.Tabikide
Abdomen kısmını biraz ezdim taşırken ama
Gözle kontrol ettiğimde belirgin bir kırmızılık yok genel olarak her yer tek renk hafiften ton farkı var o kadar
Ekli dosyayı görüntüle 15821Ekli dosyayı görüntüle 15822