Crematogaster cf. ionia
Evet işçi bunlar thorax a bakarsan anlarsın. Türünün Crematogaster auberti olduğunu düşünüyorum sadece tahmin 😕Bunlar işçi mi.
Türkiye'de Kayda Alınmış Karınca Türleri adlı konunuzda Crematogaster auberti olmadığı gözüküyor. Emin misiniz hocam?Crematogaster cf. Auberti
Türkiye'de kayda alınmamış onlarca tür olması muhtemel. Bunu her yeni liste yayımlandığında artan tür sayısından da anlayabiliriz. Dolayısıyla liste bizim için çok bağlayıcı değil eğer bahsedilen tür sınırlarımızda mevcutsa. C. Auberti listede yok diye Türkiye'de yok anlamına gelmiyor ki Messor Barbarus'tan durumu çok farklı değil.Türkiye'de Kayda Alınmış Karınca Türleri adlı konunuzda Crematogaster auberti olmadığı gözüküyor. Emin misiniz hocam?
Benzerlik çok fazla o yüzden söylemiştim kusura bakmaCrematogaster auberti ülkemizde bulunan bir tür değil. Sadece crematogaster demek daha doğru olur bu görseller ile
Crematogaster auberti'nin daha önce kayıtlarımız da olduğunu bilmiyordum. Bu bağlam da haklısınız. Teşekkürler.Türkiye'de kayda alınmamış onlarca tür olması muhtemel. Bunu her yeni liste yayımlandığında artan tür sayısından da anlayabiliriz. Dolayısıyla liste bizim için çok bağlayıcı değil eğer bahsedilen tür sınırlarımızda mevcutsa. C. Auberti listede yok diye Türkiye'de yok anlamına gelmiyor ki Messor Barbarus'tan durumu çok farklı değil.
Daha önce kayıtlarımızda var demedim?Crematogaster auberti'nin daha önce kayıtlarımız da olduğunu bilmiyordum. Bu bağlam da haklısınız. Teşekkürler.
Crematogaster cf. ionia
"Eğer bahsedilen tür sınırlarımızda mevcutsa" demişsiniz, mevcut ki bu yorumu yapabiliyorsunuz. Doğru değil mi?Daha önce kayıtlarımızda var demedim?
Sınırlarımız derken komşu ülkeleri kastetmiştim, orayı daha iyi açıklayabilirdim evet. Komşu ülkelerde ve coğrafyalarda olup da bizde kayıtlarda yoksa bu bizde olmadığı anlamına gelmiyor demek istemiştim."Eğer bahsedilen tür sınırlarımızda mevcutsa" demişsiniz, mevcut ki bu yorumu yapabiliyorsunuz. Doğru değil mi?