Türü nedir

egemen1273

Yumurta
Üye
Lasius işçisi boyutlarında

Ekli dosyalar

• IMG_20220711_174728.jpg
    IMG_20220711_174728.jpg
    17 KB · Görüntüleme: 51

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Daha net fotoğraf ekler misin

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
muhtemelen multiqueen bir kolonideki kraliçeleri almışsınız. Karınca hobisi ile ilgili en ufak bir bilginiz olsaydı yuvadan kraliçe alınmayacağını bilirdiniz.
Yeni olabilir, bilgisiz olmak suç değil bilgi edinmemek suç. Arkadaşa bu kadar agresif çıkmanızı doğru bulmuyorum.

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Yeni olabilir, bilgisiz olmamak suç değil bilgi edinmemek suç. Arkadaşa bu kadar agresif çıkmanızı doğru bulmuyorum.
Evet bilgi edinmemek bence de suç. En ufak bir araştırma yapmamış bu arkadaş hobiye başlarken. Doğanın dengesini boş yere bozmuş. Biraz agresif çıkmış olabilirim doğrudur.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Taşı kaldırıldım işçileri arasından aldım döllenmiş olurlar mı ?
Kanatlıları almazsanız evet döllenmiş olurlar. Sizdekiler döllenmiş. Koloni içerisinden genelde kraliçe almamaya çalışıyoruz çünkü bu doğadaki bir koloniyi yok etmek anlamına geliyor ve genelde alınan kraliçeler ölüyor. Fakat eğer birden fazla kraliçe varsa ve Plagiolepis gibi stressiz ve küçük cinslerde "tüm kraliçeleri almamak kaydıyla" işçi ve yumurta da alarak kraliçe alımı yapılabilir. Ayrıca koloni içerisinden aldığınız için besleme yapmak zorundasınız. Bu da aklınızda bulunsun.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada arkadaşın bilgi edinmeden böyle bir şey yapması evet hata olabilir ama yargılamak yerine doğrusunu söylemek en doğru yol.