Değil hocamAcidipore var gibi ve tek petiole. Lasius olduğunu düşünüyorum, çok deneyimli değilim hobide. :/
Özür dilerim yanlış bilgi verdiğim için, kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Rufa gruptan bir Formica kraliçesi. Trakya bölgesinde bulunduysa doğaya salmalısınız.
istanbulda oturuyorum neden ki?Rufa gruptan bir Formica kraliçesi. Trakya bölgesinde bulunduysa doğaya salmalısınız.
Avrupa yakasındaysanız doğaya salmanızda fayda var. Trakya bölgesinde Türkiye'de sadece Trakya bölgesinde bulunan Formica Pratensis türü vardır. Bu tür kırmızı listededir ve koruma altına alınmıştır. Bulduğunuz kraliçenin Formica Pratensis olma ihtimali yüksek. Koruma altındaki bir türü beslemeniz doğru olmaz.istanbulda oturuyorum neden ki?
Olur elbette, özür dilemenize gerek yok. Başarılar.Özür dilerim yanlış bilgi verdiğim için, kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
çok teşekkür ederim ama evimde koloni yapmak istiyorum çokAvrupa yakasındaysanız doğaya salmanızda fayda var. Trakya bölgesinde Türkiye'de sadece Trakya bölgesinde bulunan Formica Pratensis türü vardır. Bu tür kırmızı listededir ve koruma altına alınmıştır. Bulduğunuz kraliçenin Formica Pratensis olma ihtimali yüksek. Koruma altındaki bir türü beslemeniz doğru olmaz.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Olur elbette, özür dilemenize gerek yok. Başarılar.
Hocam orası size kalmış artık, ben görevimi yaparak konu hakkında bilgilendirmede bulundum. Tür tehdit altında bir türdür. Kaynak isterseniz paylaşayım.çok teşekkür ederim ama evimde koloni yapmak istiyorum çok
sorun olur mu?
kaynak paylaşanilir misiniz ? Yani baa zarar veremez diymi ve yasal mı?Hocam orası size kalmış artık, ben görevimi yaparak konu hakkında bilgilendirmede bulundum. Tür tehdit altında bir türdür. Kaynak isterseniz paylaşayım.
Avrupa yakasında bulunduysa oldukça yüksek.F.pratensis olma ihtimali yüksek midir?
bana yasal olarak zararı açısından korktuğum için çok soru sordum kusuruma bakmayın.Hocam başınıza dert açmaz ama kesinlikle yasal değildir. Tür koruma altındadır diyorum daha ne diyebilirim ki?
Rufa gruptan bir Formica kraliçesi. Trakya bölgesinde bulunduysa doğaya salmalısınız.
Size yasallık açısından zararı olmaz. Ben sadece bilgilendirme yaptım. Bir de işin etik kısmı var tabii.bana yasal olarak zararı açısından korktuğum için çok soru sordum kusuruma bakmayın.
evt avrupa yakasındayım yani F.pratensis mi?Avrupa yakasında bulunduysa oldukça yüksek.
Dostum olabilir diyor kesin bir şey diyemeyiz.evt avrupa yakasındayım yani F.pratensis mi?
İşçiler çıkınca netleşir.evt avrupa yakasındayım yani F.pratensis mi?
Ayak uzunlukları önemli bir fikir verebilir. Formica, Camponotus, Cataglyphis gibi cinslerin arka ayakları çok uzun oluyor. Lasiuslarda böyle değil. Thoraxlarına bakabilirsiniz. Lasiusların thoraxları daha basıkken, Formicaların thoraxları daha yüksektir. Ayrıca çoğu Formica türünün abdomeninde siyah parlak çizgiler vardır, bu da önemli bir fikir verebilir size.Hocam lasius la Rufa grup formica nasıl ayırt edilir çok benzerler tek görebildiğim fark abdomenin siyahlığı