Hocam daha net fotoğraf atıyım mı yoksa tür tespiti yapılamayacak gibi mi?Fusca gruptan bir Formica gibi.
Atarsan daha iyi netleştiririzHocam daha net fotoğraf atıyım mı yoksa tür tespiti yapılamayacak gibi mi?
Tam net değilse tekrar atabilirim hocam.Atarsan daha iyi netleştiririz
Tamamdır hocam teşekkür ederim.Patladı benim tahmin. Yeni fotoların gelmesi iyi oldu. Camponotus imiş.
Hocam çok aşırı küçükler emin misiniz?Nylanderia prensesi ve kraliçesi
Boyla kraliçemi değilmi anlaşılmaz hocam ponera cinsinin kraliçeleri aşırı küçük olur bildiğim türleri.Hocam çok aşırı küçükler emin misiniz?
Kraliçe olduğunu boyutundan anlayamayacağımızı biliyorum hocam. Ben plagiolepis olduğunu düşünmüştüm. Nylanderia kraliçeleri biraz daha büyük oluyor diye biliyorum, Nylanderia kraliçesine göre küçük demek istemiştim.Boyla kraliçemi değilmi anlaşılmaz hocam ponera cinsinin kraliçeleri aşırı küçük olur bildiğim türleri.
hocam bana messor gibi geldi ama nasıl anladınız anlatabilir misiniz?Patladı benim tahmin. Yeni fotoların gelmesi iyi oldu. Camponotus imiş.
altfamilyaları farklı zaten. görebileceğiniz gibi tek petiole var, messorun içinde bulunduğu myrmicinae altfamilyasinda iki tane petiole bulunurhocam bana messor gibi geldi ama nasıl anladınız anlatabilir misiniz?
öncesinde petiole lere bakmaya çalıştım fakat ayırt edemedimaltfamilyaları farklı zaten. görebileceğiniz gibi tek petiole var, messorun içinde bulunduğu myrmicinae altfamilyasinda iki tane petiole bulunur
anladım hocam.Kraliçe olduğunu boyutundan anlayamayacağımızı biliyorum hocam. Ben plagiolepis olduğunu düşünmüştüm. Nylanderia kraliçeleri biraz daha büyük oluyor diye biliyorum, Nylanderia kraliçesine göre küçük demek istemiştim.
Nylanderia kraliçesi 3-4 mm bir şey nasıl nylanderiaya göre küçük oluyor? Zaten neredeyse aynı boyuttalarKraliçe olduğunu boyutundan anlayamayacağımızı biliyorum hocam. Ben plagiolepis olduğunu düşünmüştüm. Nylanderia kraliçeleri biraz daha büyük oluyor diye biliyorum, Nylanderia kraliçesine göre küçük demek istemiştim.
Hocam bi yerde okudum sanırım ya da bi arkadaş söyledi Nylenderia nerdeyse Lasius kadar diye. Lasius kadar büyük değil fotoğrafını attıklarım o yüzden dedim.Nylanderia kraliçesi 3-4 mm bir şey nasıl nylanderiaya göre küçük oluyor? Zaten neredeyse aynı boyuttalar