hocam nasıl kayıt altına alınmış 10 türü ve alınmama ihtimali olan türleri atlayıp nodus olduğuna karar verdinizCataglyphis Nodus kraliçesi.
Sadece kayıt altına alınmış türlere baktım ve en uygunu buydu. Öyle olduğunu da düşünüyorum. Farklı bir tahmininiz varmı? Yanlış anlamayın merak etmek için soruyorum.hocam nasıl kayıt altına alınmış 10 türü ve alınmama ihtimali olan türleri atlayıp nodus olduğuna karar verdiniz
Hocam böyle tahminler yaparken araya cf. eklerseniz daha iyi olur.Sadece kayıt altına alınmış türlere baktım ve en uygunu buydu. Öyle olduğunu da düşünüyorum. Farklı bir tahmininiz varmı? Yanlış anlamayın merak etmek için soruyorum.
Olur eklerim.Hocam böyle tahminler yaparken araya cf. eklerseniz daha iyi olur.
hayır efendim sadece çoğu cinste tür tahminlerinin doğru olamayacağını düşünüyorum. Zaten önceden tartışılmış bir konu. İyi hobiler dilerimSadece kayıt altına alınmış türlere baktım ve en uygunu buydu. Öyle olduğunu da düşünüyorum. Farklı bir tahmininiz varmı? Yanlış anlamayın merak etmek için soruyorum.
Evet, tür tahminlerinin doğru olamayacağını bende biliyorum.hayır efendim sadece çoğu cinste tür tahminlerinin doğru olamayacağını düşünüyorum. Zaten önceden tartışılmış bir konu. İyi hobiler dilerim
Cataglyphis cinsinde tür tahmini messor gibi değil, tahmin/tespit yapmak mümkünhayır efendim sadece çoğu cinste tür tahminlerinin doğru olamayacağını düşünüyorum. Zaten önceden tartışılmış bir konu. İyi hobiler dilerim
Pek sen ne düşünüyorsun ateş?Catagların Ülkemizde bulunan türlerinde basit morfolojik özelliklerden tür tahmini yapılabilir. Mesela bir cataglyphis aenescens ve cataglyphis nodusa baktığınızda sadece görünümden bile tahmin yapabilirsiniz
Pardon ateş. 😀Pek sen ne düşünüyorsun ateş?
Pardon ares 😂Pek sen ne düşünüyorsun ateş?
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Pardon ateş. 😀