Türü nedir?

SurungenAtlası

Yumurta
Üye
Merhaba, karınca hobisi ile pek alakam yok. Akrep ararken karşıma bu karınca çıktı, kraliçe olduğunu düşünüyorum. Karadeniz bölgesindeyim. Ayrıca test tüpüm yok, köyde olduğum için bulabileceğim bir yer de yok. Alternatif önerir misiniz? Daha fazla görsel paylaşabilirim. İyi günler.

Ekli dosyalar

• b85e7420-cd41-4ce0-bc7b-c61b3e041a13.jpeg
    b85e7420-cd41-4ce0-bc7b-c61b3e041a13.jpeg
    31.2 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_3590.jpeg
    IMG_3590.jpeg
    95 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_3588.jpeg
    IMG_3588.jpeg
    107 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_3589.jpeg
    IMG_3589.jpeg
    61.4 KB · Görüntüleme: 16
Moderatör tarafında düzenlendi:

MehmetÖzkan

Larva
Üye
Merhaba, karınca hobisi ile pek alakam yok. Akrep ararken karşıma bu karınca çıktı, kraliçe olduğunu düşünüyorum. Karadeniz bölgesindeyim. Ayrıca test tüpüm yok, köyde olduğum için bulabileceğim bir yer de yok. Alternatif önerir misiniz? Daha fazla görsel paylaşabilirim. İyi günler.
Tebrik ederim.Türünü bu fotoğraflarla belirleyemeyiz.(Teramorium)

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Elinizde eğer test tüpü yoksa bir süre 10 ml bir şırınga işinizi görür, şırınınganın iğnesini çıkarın ve iğne takılan yere 2 3 saniye ısı verin çakmakla, o kısım ericek ve ucu kapanıcak ardından biraz bekleyin kurusun, kuruduktan sonra şırınganın yarısından biraz az kadar su ile doldurun ve pamuk tıkın ve itin içeri doğru suya deysin pamuk. YouTube' da karıncalar için test tüpü hazırlama yazın aynı metodu uygulayın şırıngayada.

SurungenAtlası

Yumurta
Üye
Elinizde eğer test tüpü yoksa bir süre 10 ml bir şırınga işinizi görür, şırınınganın iğnesini çıkarın ve iğne takılan yere 2 3 saniye ısı verin çakmakla, o kısım ericek ve ucu kapanıcak ardından biraz bekleyin kurusun, kuruduktan sonra şırınganın yarısından biraz az kadar su ile doldurun ve pamuk tıkın ve itin içeri doğru suya deysin pamuk. YouTube' da karıncalar için test tüpü hazırlama yazın aynı metodu uygulayın şırıngayada.
Teşekkür ederim. Yalnız aklımda bir soru kaldı. Şırınganın ucunu yakıp su koyarsak, su buharlaştığında tekrar doldurmak için hayvanı çıkarmamız gerekecek. Bu da karıncayı strese sokmaz mı? Şırınganın ucuna pamuk tıkayıp işlemi gerçekleştirsem, pamuk nemi içeri iletir mi? Böyle yapmak uygun olur mu?

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Teşekkür ederim. Yalnız aklımda bir soru kaldı. Şırınganın ucunu yakıp su koyarsak, su buharlaştığında tekrar doldurmak için hayvanı çıkarmamız gerekecek. Bu da karıncayı strese sokmaz mı? Şırınganın ucuna pamuk tıkayıp işlemi gerçekleştirsem, pamuk nemi içeri iletir mi? Böyle yapmak uygun olur mu?
Tekrar yeni bir kurulum yapıp ona aktarmalısınız dediğinizi hiç denemedim ama dediğiniz olursa su koyarken su kaçabilir karıncaların tarafına ve bir takım sorunlar olabilir bence dediğim gibi yapmalısınız ama size kalmış.

Hasancık

Phragmotic
Üye
Hocam demek istediğiniz şırınganın içindeki su bittiğinde su eklemek ise dediğinizi yapmak biraz deneyim gerektiriyor daha önce yazdığınızı yaparken yanlışlıkla 2 kolonime de su bastı toparlaması zor oldu bana da sorarsanız transfer yöntemi en iyisi

SurungenAtlası

Yumurta
Üye
Tekrar yeni bir kurulum yapıp ona aktarmalısınız dediğinizi hiç denemedim ama dediğiniz olursa su koyarken su kaçabilir karıncaların tarafına ve bir takım sorunlar olabilir bence dediğim gibi yapmalısınız ama size kalmış.

Son hali bu şekilde. Şırınganın ucunu ısıtarak daralttım, içine yaklaşık 2,5 ml’e kadar su doldurup pamukla kapattım. Daha sonra karıncayı yerleştirip giriş kısmını da pamukla kapattım. üzerine de asetat kağıdı koydum. Normalde açmayı düşünmüyordum ama görselini paylaşabilmek için açtım. Eğer forum kurallarına aykırı değilse, gelişmeleri haftada bir güncellemeyi düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    66.7 KB · Görüntüleme: 2
  • image.jpg
    image.jpg
    55 KB · Görüntüleme: 2

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Suyu az koymuşsunuz ayrıca giriş pamuğunu biraz daha itin karıncanın alanı küçülsün yer işçileri çıkınca büyütürsünüz ve son olarak bir günlük açabilirsiniz orda karıncanın durumunu gelişmeleri paylaşabilirsiniz.