Ben Formica olduğunu düşünüyorum ama arkadaşım öyle düşünmüyor fikir almak için atmak istedim
Şöyle daha yakından çekmeye çalıştım
Şöyle daha yakından çekmeye çalıştım
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Görseldeki Proformica sp. kolonisi ancak koloniyi neden patlattınız?
Patlatıldığını nasıl anladınız?Koloni patlatacaksınız da ne olduğunu, nasıl bakıldığını öğrenip öyle yapın bari.
Koloninin cinsini bilmeden bu kadar büyütülemez bence.Patlatıldığını nasıl anladınız?
Patlak koloniler genelde yaşamıyor hobi amaçlı koloni patlatmak mantıklı ve etik değil.Hazır konusu açılmışken sorsam. Geçen bir herifle sarı sitede tartıştım koloni patlatıp sattığından ötürü. Lab deneylerinde etik çerçeveler altında bu tarz şeyler yapıldığını biliyoruz. Siz değerli hobicilerin tecrübeleri nedir bu konuda?
Koloninin wc olduğunun bende farkımdayım ama tarafımca patlatılmadı. Koloni satan biri tarafımdan satışa sunulmuş bi koloniydi ve ilgimi çektiği için aldım bende. Direkt olarak yargılanmayı kırıcı buldum arkadaşlara da yakıştıramadım.Görseldeki Proformica sp. kolonisi ancak koloniyi neden patlattınız?
Merhaba, yanlış anlaşılma için kusura bakmayın amacım kesinlikle sizi kişisel olarak yargılamak değil, bu tür uygulamaların genel olarak yarattığı etik sorunları vurgulamak.Koloninin wc olduğunun bende farkımdayım ama tarafımca patlatılmadı. Koloni satan biri tarafımdan satışa sunulmuş bi koloniydi ve ilgimi çektiği için aldım bende. Direkt olarak yargılanmayı kırıcı buldum arkadaşlara da yakıştıramadım.
Bir çok kolonim var ve karıncalara gayet ilgili yaşamlarınada saygılıyım bir koloniyi ne kadar nadir olsada öleceğini bilerek wc leyemem. Bunu burdaki herkes gibi bende biliyorum.
Bende yanlış anlaşılmayayım tepkim sizden çok linç kampanyasına koşturan arkadaşlara ve wc olarak değerlendirmeniz çok normal çünkü bu koloni wc bir koloni. Sadece türünden emin olmak istemiştim ve böyle tepkilere maruz kalıcağımı düşünmemiştim. Biraz daha sorgular olmamız lazım diğer arkadaşlardan isteğim budur. Bilgi eksikliği içinde tüm arkadaşlardan ben özür dilerim iyi hobiler herkese.Merhaba, yanlış anlaşılma için kusura bakmayın amacım kesinlikle sizi kişisel olarak yargılamak değil, bu tür uygulamaların genel olarak yarattığı etik sorunları vurgulamak.
Ancak başlangıçta bu koloniyi "başkasından aldığınızı" belirtmediğiniz için, durumu sadece 'WC' olarak değerlendirmek durumunda kalıyoruz. Tepkimiz buna yönelik oldu. Sizin karıncalara olan ilginizi ve hassasiyetinizi anlıyorum ama ben bu durumu bilmeden sorduğum için yanlış bir diyalog gelişti. Keyifli hobiler