Türü nedir?

ekinci

Yumurta
Üye
Bugün okulda buldum

Ekli dosyalar

• 1761067905551.jpg
    1761067905551.jpg
    8.8 KB · Görüntüleme: 32

SasuKe1

Replete
Üye
Chatgpt sordum o lasius niger dedi. Kraliçe türünü öğrenebileceğimiz bir şey varmı

Bildirimin için sağol
Chatgpt her konunun altında beni şaşırtmaya devam ediyor. Lasiusla uzaktan yakından alakası olmadığını bilin. Türü için de büyük ihtimalle yapılmaz ancak yapılırsa da bilgili kişiler yazar.

SasuKe1

Replete
Üye
Bir Aphaenogaster’a göre oldukça büyük olduğunu düşünüyorum. Elimdeki Aphaenogaster bunun yaklaşık yarısı kadar boyda. Bu yüzden Messor olması doğru bir tahmin olabilir.
Olabilir, konu sahibi boy bilgisi verirse güzel olur. Messor'u değiştirme sebebim yandan bakınca abdomeni messora göre uzun geldi bir de petiole messora benzetemedim.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Dostlar boyutla alakalı değil bu. Aphaenogaster kraliçesi kesinlikle değil. Bunun bir messor kraliçesi olduğunu düşünüyorum. Tür tespiti yapılamaz. Bu canlının thorax kısmı fazla büyük yani tipik messor thoraxı. Post petiole fazla belli tipik messor petiolesi. Ve abdomen fazla küçük, besinin az olabileceğini düşünüyorum. Biraz şekerli su vermenizi öneririm.

ekinci

Yumurta
Üye
Dostlar boyutla alakalı değil bu. Aphaenogaster kraliçesi kesinlikle değil. Bunun bir messor kraliçesi olduğunu düşünüyorum. Tür tespiti yapılamaz. Bu canlının thorax kısmı fazla büyük yani tipik messor thoraxı. Post petiole fazla belli tipik messor petiolesi. Ve abdomen fazla küçük, besinin az olabileceğini düşünüyorum. Biraz şekerli su vermenizi öneririm.
Şekerli su ölçüsü verirmisin evde bal var teşekkürler.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Şekerli su ölçüsü verirmisin evde bal var teşekkürler.
Ballı su da olur. Şekerli su yaparsan, yarım su bardağına 4-6 çay kaşığı şeker at. İyice çözününce dikkatlice ver. Ben artık fazla olmasın diye barbekü çubuğuyla veriyorum. Kulak temizleme çubuğu,kürdan kullanabilirsin.