Selamlar, elimde bir karınca var ancak türü konusunda hiç emin olamıyorum yardımcı olabilir misiniz ?
Pek iyi fotoğraflar değiller ancak elimden bu kadarı geliyor, ek olarak 11 Ekim günü Çanakkale'de yağmursuz bir günde buldum.İlginç bir Aphaenogaster kraliçesi. Epirotes/obsidiana grup için fazla parlak geldi bana. Belki pallida grup olabilir ancak daha net ve detaylı fotoğraflarını atarsanız size yardımcı olabilirim. Özellikle tam lateral açıdan çekilmiş görseller işime çok yarar. Yakın olması da önemli. İyi bir ışıkta iyi görseller çekmeniz gerekiyor.
Hocam kayda pallida diye girmişsiniz ama Ares hocam tür söylememiş, grup söylemiş. Grubu da belki diye söylemiş. Pallida tespitini nasıl yaptınız?İlginç bir Aphaenogaster kraliçesi. Epirotes/obsidiana grup için fazla parlak geldi bana. Belki pallida grup olabilir ancak daha net ve detaylı fotoğraflarını atarsanız size yardımcı olabilirim. Özellikle tam lateral açıdan çekilmiş görseller işime çok yarar. Yakın olması da önemli. İyi bir ışıkta iyi görseller çekmeniz gerekiyor.