Merhaba arkadaşlar,
hayatımda ilk defa böyle bir arı görüyorum Antalya'da buldum. Cinsi nedir birde beslenir mi?
hayatımda ilk defa böyle bir arı görüyorum Antalya'da buldum. Cinsi nedir birde beslenir mi?
Yandan ve üstten net fotoğraflar gerekli pompilidae SP. Olduğunu düşünüyorumMerhaba arkadaşlar,
Hocam abdomeni çok mu basık gibi yoksa açılardan kaynaklı mı?Merhaba hocam görseller yeterli mi?
%90 Evaniidae olduğunu düşünüyorumHocam çok basık normal abdomen değil
Evet hocam beslenmez salın doğayaBilgilendirme için teşekkürler 🙏 parazit bir türmüş sanırım.
Hocam aslında birkaç gün pamuğa batırılmış şekerli/ballı su ile bakabilirsinizBilgilendirme için teşekkürler 🙏 parazit bir türmüş sanırım.
Salınması çok daha iyi olur. Kendisi yetişkin bir dişi artık yemek yemekle uğraşmayacak ömrünün son kısmını çiftleşmedi ise çiftleşip ölmeden yumurtlamaya çalışarak geçirecek.Hocam aslında birkaç gün pamuğa batırılmış şekerli/ballı su ile bakabilirsiniz
Evet Evaniidae parazitoid bir familya. Mesela aynı familyadan Evania appendigaster hamam böceği yumurta kutularına yumurtluyor ve larva hamam böceği yumurtalarını yiyerek yaşıyor.parazit bir türmüş sanırım.
Detaylı bilgi için teşekkürler hocam.Evaniidae familyasından dişi bir Evania caspia, tebrikler harika buluş! Antalya'dan makale kaydı değil ama iNaturalist gözlemi var.
Makale kayıtlarının konumları(Can, 2023): Adana, Adıyaman, Batman, Burdur, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Mersin, Niğde, Şanlıurfa, and Tunceli.![]()
Evania caspia
Evania caspia from Konaklı, 07491 Alanya/Antalya, Türkiye on August 9, 2024 at 09:20 AM by Tolga Coşkun. May be E. caspia?www.inaturalist.org
iNaturalist gözlemlerinin konumları: Antalya, Iğdır, İzmir, Konya, Mersin.
E. caspia fotoğrafları:
![]()
Photos of Evania caspia · iNaturalist
www.inaturalist.org
Bahsi geçen makale: Can, İ. (2023). New contribution to the Evanioidea (Hymenoptera, Apocrita) of Türkiye with checklist of Turkish species. Journal of Insect Biodiversity and Systematics, 9(3), 419-429. https://doi.org/10.52547/jibs.9.3.419
Salınması çok daha iyi olur. Kendisi yetişkin bir dişi artık yemek yemekle uğraşmayacak ömrünün son kısmını çiftleşmedi ise çiftleşip ölmeden yumurtlamaya çalışarak geçirecek.
Evet Evaniidae parazitoid bir familya. Mesela aynı familyadan Evania appendigaster hamam böceği yumurta kutularına yumurtluyor ve larva hamam böceği yumurtalarını yiyerek yaşıyor.
Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Dün saldım hemen.Evaniidae familyasından dişi bir Evania caspia, tebrikler harika buluş! Antalya'dan makale kaydı değil ama iNaturalist gözlemi var.
Makale kayıtlarının konumları(Can, 2023): Adana, Adıyaman, Batman, Burdur, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Mersin, Niğde, Şanlıurfa, and Tunceli.![]()
Evania caspia
Evania caspia from Konaklı, 07491 Alanya/Antalya, Türkiye on August 9, 2024 at 09:20 AM by Tolga Coşkun. May be E. caspia?www.inaturalist.org
iNaturalist gözlemlerinin konumları: Antalya, Iğdır, İzmir, Konya, Mersin.
E. caspia fotoğrafları:
![]()
Photos of Evania caspia · iNaturalist
www.inaturalist.org
Bahsi geçen makale: Can, İ. (2023). New contribution to the Evanioidea (Hymenoptera, Apocrita) of Türkiye with checklist of Turkish species. Journal of Insect Biodiversity and Systematics, 9(3), 419-429. https://doi.org/10.52547/jibs.9.3.419
Salınması çok daha iyi olur. Kendisi yetişkin bir dişi artık yemek yemekle uğraşmayacak ömrünün son kısmını çiftleşmedi ise çiftleşip ölmeden yumurtlamaya çalışarak geçirecek.
Evet Evaniidae parazitoid bir familya. Mesela aynı familyadan Evania appendigaster hamam böceği yumurta kutularına yumurtluyor ve larva hamam böceği yumurtalarını yiyerek yaşıyor.