Türü nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SEMİH33

Yumurta
Üye
16494450589345531169540078676783.jpg
Türü nedir? Döllenip döllenmediğini anlayabilir misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Messor sp. dişi alatesi. Çiftleşip çiftleşmediğini anlamak pek mümkün değil. Yuva ağzından almadıysanız 1-1,5 hafta elinizde bulunsun, yumurtlamazsa salarsınız.

EGE_

Yumurta
Üye
Messor kraliçesi gibi geldi bilen birinin yardımcı olması daha iyidir. Döllenmiş olmasını anlayamayız.

Antlantis

Nanitik
Üye
Messor sp. dişi alatesi. Çiftleşip çiftleşmediğini anlamak pek mümkün değil. Yuva ağzından almadıysanız 1-1,5 hafta elinizde bulunsun, yumurtlamazsa salarsınız.

Çözüm

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
bişey sorucam @Antlantis kanadına bakarak döllenip döllenmediğini az da olsa tahmin edemez miyiz? farkettiğim kadarıyla şöyle kanatları tam birleşik oluyor uçuş yapmayanların veya hazırlananların. uçuş yapan kraliçelerde genelde kanatları hafif ayrılmış bir biçimde oluyo ve ayrıklığı anlaşılıyo

Antlantis

Nanitik
Üye
bişey sorucam @Antlantis kanadına bakarak döllenip döllenmediğini az da olsa tahmin edemez miyiz? farkettiğim kadarıyla şöyle kanatları tam birleşik oluyor uçuş yapmayanların veya hazırlananların. uçuş yapan kraliçelerde genelde kanatları hafif ayrılmış bir biçimde oluyo ve ayrıklığı anlaşılıyo
064DD62B-6A87-41CC-B19B-B228E9E2F2C7.jpeg
Kanadında en ufak bir açıklık yok. Dediğiniz teori benim için hiç bir anlam ifade etmeyen, birkaç kişi demesiyle yayılmış bir bilinmezden başka bir şey değildir. Eğer varsa ki böyle bişeyin varlığını iddia edenler. Bilimsel bir araştırma, makale veya bir kaynak sunarsa o zaman dediğinizi onaylayabilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 3445
Kanadında en ufak bir açıklık yok. Dediğiniz teori benim için hiç bir anlam ifade etmeyen, birkaç kişi demesiyle yayılmış bir bilinmezden başka bir şey değildir. Eğer varsa ki böyle bişeyin varlığını iddia edenler varsa ve bilimsel bir araştırma, makale veya bir kaynak sunarsa o zaman dediğinizi onaylayabilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
ben genelleme yaptım hepsi öyle demedim yani yine de kanadı kapalı olursa da döllenmiş olabilir yani denk geldiğim ve döllenen çoğu kraliçe böyleydi ondan dedim hepsi öyle demiyorum

spykex

Yumurta
Üye
Kanadında en ufak bir açıklık yok. Dediğiniz teori benim için hiç bir anlam ifade etmeyen, birkaç kişi demesiyle yayılmış bir bilinmezden başka bir şey değildir. Eğer varsa ki böyle bişeyin varlığını iddia edenler. Bilimsel bir araştırma, makale veya bir kaynak sunarsa o zaman dediğinizi onaylayabilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Benim gözlemlerim şu şekilde ilk bulduğum kraliçenin kanatları iki tarafa ayrıktı test tüpüne aldım ve eve gittim sonra evde baktığımda birleştirmişti

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
ben genelleme yaptım hepsi öyle demedim yani yine de kanadı kapalı olursa da döllenmiş olabilir yani denk geldiğim ve döllenen çoğu kraliçe böyleydi ondan dedim hepsi öyle demiyorum
Koloniden bağımsız bulunduysa zaten döllenmiş olma ihtimali yüksek. Kanatlara bakarak bu ihtimalin ötesine geçemiyoruz. Gereksiz bir bilgi. Tuğkan abinin videosunda söylediği bir şey, diğer pek çok söylediği şey gibi bu da işe yaramıyor.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Koloniden bağımsız bulunduysa zaten döllenmiş olma ihtimali yüksek. Kanatlara bakarak bu ihtimalin ötesine geçemiyoruz. Gereksiz bir bilgi. Tuğkan abinin videosunda söylediği bir şey, diğer pek çok söylediği şey gibi bu da işe yaramıyor.
Hocam son cümleyi gereksiz buldum açıkçası. Kaynak azlığı ve yetersizliğinden o dönemler hatalı bilgiler kolayca yayılabiliyordu ki eski videolardaki bilgilerin tazelenmesi gerektiğini kendisi de birçok kez söylemişti zaten. Buna forumdaki mesajı da dahil. "Söylediği diğer pek çok şey gibi" ifadesi küçümsemeye giriyor, yanlış bir üslup olarak değerlendiriyorum. Bir insan hatayı bile bile yapıp devam ettirdiği sürece doğru olabilecek bir ifade ancak şu şartlarda anlatılan onca bilginin ve rehberin içerisinde bu ifade çok yanlış. Anlayış göstermenizi umuyorum.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hocam son cümleyi gereksiz buldum açıkçası. Kaynak azlığı ve yetersizliğinden o dönemler hatalı bilgiler kolayca yayılabiliyordu ki eski videolardaki bilgilerin tazelenmesi gerektiğini kendisi de birçok kez söylemişti zaten. Buna forumdaki mesajı da dahil. "Söylediği diğer pek çok şey gibi" ifadesi küçümsemeye giriyor, yanlış bir üslup olarak değerlendiriyorum. Bir insan hatayı bile bile yapıp devam ettirdiği sürece doğru olabilecek bir ifade ancak şu şartlarda anlatılan onca bilginin ve rehberin içerisinde bu ifade çok yanlış. Anlayış göstermenizi umuyorum.
İşe yaramıyorsa işe yaramıyor derim. Videolarda onlarca yanlış bilgi var. Binlerce kişi bu videoları izleyip "Tuğkan abi böyle demişti." diye daha da yayıyor. Ben de videoların referans alınamayacağını söylüyorum. Verdiği yanlış bilgileri yıllardır ben düzeltmeye çalışıyorum. Ve evet, söylediği çoğu şey yanlış. Rehberlere bir şey diyen yok. Üslubuma, kişisel bir hakaret vs. olmadığı sürece, müdahale etmek kimsenin haddi değil. Yanlış bulduğuma yanlış derim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kendisi de kabul etmişse benim neden videolarda geçen bilgilere yanlış demem üslup hatası oluyor acaba? Düşünceme karşı çıkarsınız orası ayrı.

Son düzenleme:

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
İşe yaramıyorsa işe yaramıyor derim. Videolarda onlarca yanlış bilgi var. Binlerce kişi bu videoları izleyip "Tuğkan abi böyle demişti." diye daha da yayıyor. Ben de videoların referans alınamayacağını söylüyorum. Verdiği yanlış bilgileri yıllardır ben düzeltmeye çalışıyorum. Ve evet, söylediği çoğu şey yanlış. Rehberlere bir şey diyen yok. Üslubuma, kişisel bir hakaret vs. olmadığı sürece, müdahale etmek kimsenin haddi değil. Yanlış bulduğuma yanlış derim.

Kimse kimsenin avukatlığını yapmasın. Üslubumda hatalı bir şey yok. Kendisi de kabul etmişse benim neden videolarda geçen bilgilere yanlış demem üslup hatası oluyor acaba? Düşünceme karşı çıkarsınız orası ayrı.
Avukatlık yapan göremiyorum ben burada şahsen. Söylemeye çalıştığım şu ki, örneğin kanat açıklığından döllenmiş olup olmadığını anlama, antenden prens-prenses ayrımı, işçilerin çıkma süresine "birkaç hafta" denilmesi, kırmızı kağıt mevzusu harici ciddi manada yanlış bilgilere rastlamadığımı ve bu hataların da kocaman bir portreyi karalama hakkı vermediğini söylüyorum. Gerçekten içten bir şekilde söyleyebilirim ki emeğe ve bilgiye ciddi saygı duyarım. Bu yüzden araştırmacı kişiliğinize ve size saygım çoktur. Konumuzdaki derdim de bu sadece, ufak ama önemli bir etken, saygı. Yanlışa yanlış diyelim, bu kesinlikle olması gerekendir tabii. Ben de şimdi size söylüyorum bunu. Verdiği bilgilerin "çoğunluğu" hatalı falan değil açıkçası. Takıldığım cümle bu cümleydi. Kimseyi savunmuyorum. Bu cümleyi başka bir kanal için de kursaydınız o kanalı da savunurdum.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Sizinle bu konuyu uzunca tartışmaya niyetim yok. Sizi ilgilendiren bir konu değil. "Çoğunluğu hatalı falan değil" derken ne kadar zamandır bu işle uğraştığınızı, ne kadar zamandır araştırdığınızı, ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu da hesaba katın derim. İyi günler.

Ha saydıklarınızın haricinde örnek istiyorsanız tür tespiti ve türler hakkındaki yorumları tekrar dinleyebilirsiniz. Daha 10 dakika önce açılan konuda bile videolarda geçen yanlış bir bilgiyi düzelttik. Üstelik videolar 5 yıllık falan, 5 yıldır neyle uğraştığımı bir düşünün. https://karincaciftligim.com/threads/turu-nedir-messor-barbaros-gibi-geldi-bana.2873/

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Sizinle bu konuyu uzunca tartışmaya niyetim yok. Sizi ilgilendiren bir konu değil. "Çoğunluğu hatalı falan değil" derken ne kadar zamandır bu işle uğraştığınızı, ne kadar zamandır araştırdığınızı, ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu da hesaba katın derim. İyi günler.

Ha saydıklarınızın haricinde örnek istiyorsanız tür tespiti ve türler hakkındaki yorumları tekrar dinleyebilirsiniz. Daha 10 dakika önce açılan konuda bile videolarda geçen yanlış bir bilgiyi düzelttik. Üstelik videolar 5 yıllık falan, 5 yıldır neyle uğraştığımı bir düşünün.
Tahmin edebiliyorum şu an gözünüzde "tuğkangönültaşforever" tarzı bir instagram sayfasının admini gibi falan gözüküyorumdur muhtemelen 😄. Ben sadece yanlış bulduğumu belirttim ya, burada bilgi için varız zaten, gerek yok aramızda böyle atışmalara, tiktok sayfası değil malum. Sizin yanlış bilgilere karşı neler yaşadığınızı tahmin edebildiğim kadarını ediyorum, belki daha da fazlasıdır orası ayrı. O yüzden yorumumda da belirttim, bilginize ve sabrınıza saygılıyım :). Ben o cümlede yanlış, küçümser bir amaç sezdiğim için böyle bir yorum yapmıştım ve amaç oysa arkasındayım, değilse kimsenin kimseyle bir sıkıntısı yok.

Benimle ilgili kısımda ise bu hobiyle uzun süredir ilgiliyim ancak özel durumlardan uzun da bir süre sadece ilgi ve kendi çapımdaki bilgilerle kalan bir hobi oldu benim için. Son 1.5 yıldır boşluklar ayırıp araştırmaya ve öğrenmeye çalışıyorum. Yabancı kaynaklardan teyit ettiğim bilgilere güvenerek o cümleyi kurdum. Taksonomim berbattır orayı boşverin :b

Antlantis

Nanitik
Üye
Hakaret bulunduran bir söylem olmadığı için çok bir problem göremiyorum. Toplumumuzda araştırma isteği olmadığı için, genel olarak birçok kişi duyduğu ilk bilgiye inanıyor. Bu forumda araştırmadığımızın kanıtlarından biri var. Aynı konuyu birçok kez açıp soruyorlar oysaki arama kısmına yazsalar birçok kez açıldığını görürler. Tuğkan abi sayesinde bu hobiye binlerce kişi katıldı diyebilirim, ama bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi orası size kalmış. Onun sayesinde başlayanların birçoğu araştırmak yerine tek doğru kaynağı Tuğkan abi olarak görüyorlar. Bu da doğru yanlış fark etmeksizin hiç araştırılmadan, yeni başlayanların sorularına cevap olarak veriliyor. Benim görüşüm araştırma yapılarak doğru bilgilere ulaşılmasıdır. Böylece araştırma yaparken birçok farklı bilgiyede ulaşırlar hemde bilgi açısından daha güzel yerlere gelirler.

ramix

Larva
Üye
Uçmuş ama çiftleşmemiş olabilir dolayısıyla bekletilmesi gerekir

Mssr

Pupa
Üye
Tuğkan abi, doğru yanlış bir sürü bilgi verdi ve çoğu kişinin hobiye başlamasına vesile oldu. Herkes saygı çerçevesinde fikrini beyan etmek de özgür.
Amacı dışına çıkmaması için bu konu kilitlenecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...