Kraliçenin uzunluğunu 1,5 cm olarak ölçtüm ve ne verebilirim acaba besin olarak? (Canlı yemim var, un kurdu.)
Tam birsey söylenemez gibime geliyor.Camponotus Sanctus bir kraliçe.
Componotusa benziyor uzunluk ta dediğin gibiyse componotus sanctus olabilirKraliçenin uzunluğunu 1,5 cm olarak ölçtüm ve ne verebilirim acaba besin olarak? (Canlı yemim var, un kurdu.)
Sanctus demek yanlış mı olur?Camponotus cinsi koloni. Tanaemyrmex alt cinsindenler.
Tam yazıyordumCamponotus cinsi koloni. Tanaemyrmex alt cinsindenler.
Besin olarak şekerli,ballı veya reçelli su olabilir protein içinde küçük tartaralar ,hamam böcekleri, un kurdu ve sinekler olabilirKraliçenin uzunluğunu 1,5 cm olarak ölçtüm ve ne verebilirim acaba besin olarak? (Canlı yemim var, un kurdu.)
Hocam bence sanctus ya çünkü gönderilen 4. Fotoğrafta benziyor gibi ben benzettim ama sen yinede bir bak istersenYanlış olur. Tür tespiti için bunlar lazım.
Camponotus sanctus kraliçesi:Ekli dosyayı görüntüle 65219Ekli dosyayı görüntüle 65220
Biraz daha incelerseniz abdomen ve thoraxta farklılıklar olduğunu görürsünüz.Besin olarak şekerli,ballı veya reçelli su olabilir protein içinde küçük tartaralar ,hamam böcekleri, un kurdu ve sinekler olabilir
Hocam bence sanctus ya çünkü gönderilen 4. Fotoğrafta benziyor gibi ben benzettim ama sen yinede bir bak istersen
Tür tespiti için kıl sayısına kadar incelemen gerekiyor. Boyutta tür tespiti için önemli değil. Boyut, yumurta evresinde olan beslenmeyle alakalıdır.Besin olarak şekerli,ballı veya reçelli su olabilir protein içinde küçük tartaralar ,hamam böcekleri, un kurdu ve sinekler olabilir
Hocam bence sanctus ya çünkü gönderilen 4. Fotoğrafta benziyor gibi ben benzettim ama sen yinede bir bak istersen
Renkle tahmin yapamayız, buradan göründüğü şekilde tahmin yapılamaz.Biraz daha incelerseniz abdomen ve thoraxta farklılıklar olduğunu görürsünüz.
Rengine değilde thorax kısmındaki farklılıklara baktım.Tür tespiti için kıl sayısına kadar incelemen gerekiyor. Boyutta tür tespiti için önemli değil. Boyut, yumurta evresinde olan beslenmeyle alakalıdır.
Camponotus sanctus tür tespit yöntemleri:
Yükleniyor…
www.antwiki.orgYükleniyor…
www.antwiki.orgGoogle Akademik
scholar.google.com
Renkle tahmin yapamayız, buradan göründüğü şekilde tahmin yapılamaz.
Burdan gördüğün farklılık tahmin dahi yapmana yardım etmez.Rengine değilde thorax kısmındaki farklılıklara baktım.