Pheidole palludila olabilir mi acaba?
Hocam ben de tera olduğunu düşündüm ilk başta ama ares hocam dislike attı tetramorium, değil sanırım.Tetramorium cinsi olduğunu düşünüyorum.
Hocam tertamorium, solenopsis, pheidole gibi cinsleri bütün rehberli okumama rağmen birbirinden genellikle ayıramıyorum, siz nasıl ayırıyorsunuz?Pheidole cinsi. Türünün bu fotoğraflarla belirlenebileceğini sanmıyorum.
Thorax yapısının uzunluğu tetramoriumdan daha kısa. Morfolojiyi araştırabilirsiniz o size katkı sağlayacaktır.Hocam tertamorium, solenopsis, pheidole gibi cinsleri bütün rehberli okumama rağmen birbirinden genellikle ayıramıyorum, siz nasıl ayırıyorsunuz?
Sağ olun hocam.Thorax yapısının uzunluğu tetramoriumdan daha kısa. Morfolojiyi araştırabilirsiniz o size katkı sağlayacaktır.![]()
Kafa yapıları çok farklı. Pheidole kafası beşgen gibi,Solenopsis yuvarlak, Tetramorium kare.Hocam tertamorium, solenopsis, pheidole gibi cinsleri bütün rehberli okumama rağmen birbirinden genellikle ayıramıyorum, siz nasıl ayırıyorsunuz?
Evet, böyle ayırt etme yöntemleri var. Sende kendi yöntemini bulabilirsin farklılıkları bularak. 😍Kafa yapıları çok farklı. Pheidole kafası beşgen gibi. Solenopsis yuvarlak. Tetramorium kare.
Hocam tertamorium, solenopsis, pheidole gibi cinsleri bütün rehberli okumama rağmen birbirinden genellikle ayıramıyorum, siz nasıl ayırıyorsunuz?
Tespitleri bekliyoruz. 😍 😍Sağ olun hocam, ben de yavaş yavaş anlamaya başladım pehasuZX hocam sayesine.
Evet, öyle deyince biz daha bilgili gibi durduk hocam.🤣Kesin bir yöntem kullanmıyorum, gördüklerime göre kendimce yorumluyorum.
Siz de gördükçe alışacaksınızdır muhtemelen.
Cinsler için "Bunu böyle ayırabilirsiniz 🤓" falan diyemem, illa ki istisnai durumlar olur.