Cataglyphis kraliçesi.Bu karıncanın türü nedir, besleyebilir miyim?
Ekli dosyayı görüntüle 56963
Cataglyphis kraliçesi.Bu karıncanın türü nedir, besleyebilir miyim?
Ekli dosyayı görüntüle 56963
Cataglyphis kraliçesi de türü ne? İnternette Cataglyphis nodus'a benzettim sizin görüşlerinize ihtiyacım var.Cataglyphis kraliçesi.
O kadarını bilmiyorum ancak genel olarak bakımları aynı.Cataglyphis kraliçesi'de türü ne internette
cataglyphis nodusa benzettim sizin görüşlerinize ihtiyacım var.
Türü önemli değil ama tahminimce Cataglyphis cf. Nodus olabilir. Tabii fotoğraf biraz daha net ve iyi olsa daha iyi tespit yapılabilir.Cataglyphis kraliçesi'de türü ne internette
cataglyphis nodusa benzettim sizin görüşlerinize ihtiyacım var.
Hocam tür tespiti yapmak doğru olmaz çok iyi makro çekimler gerek.Türü önemli değil ama tahminimce Cataglyphis cf. Nodus olabilir. Tabii fotoğraf biraz daha net ve iyi olsa daha iyi tespit yapılabilir.
Cf. Yazdım zaten hocam. Yani tür tespiti yapmadım. Ayrıca cataglyphislerde o kadar iyi makro çekim gerekmez.(makro çekim lazım tabiki) Yinede dediğiniz doğru.Hocam tür tespiti yapmak doğru olmaz çok iyi makro çekimler gerek.
Nodusa göre abdomeni daha kırmızımsı gibi. Nodus olmama ihtimali var.Cataglyphis kraliçesi de türü ne? İnternette Cataglyphis nodus'a benzettim sizin görüşlerinize ihtiyacım var.
TeşekkürlerNodusa göre abdomeni daha kırmızımsı gibi. Nodus olmama ihtimali var.
Bicolor tür grubunda biraz karmaşık o işler. Hele ki genel şekilde Cataglyphis diyorsak, Cataglyphis’lerde o kadar iyi makro çekimler gerekir aslında. Ama tür sayısını ne kadar aza indirirsek, o kadar iyi olur. Yani, TR sınırlarındaki türlere bakmak gerek.Cf. Yazdım zaten hocam. Yani tür tespiti yapmadım. Ayrıca cataglyphislerde o kadar iyi makro çekim gerekmez.(makro çekim lazım tabiki) Yinede dediğiniz doğru.
Nodus türüne ait, aynen bu kırmızılıkta kraliçeler olabiliyor ve kayda da alındığı durumlar var. Bu yüzden, doğrudan ihtimal vermek veya elemek doğru değil.Nodusa göre abdomeni daha kırmızımsı gibi. Nodus olmama ihtimali var.
Olmama ihtimali var dedim, doğrudur.Bicolor tür grubunda biraz karmaşık o işler. Hele ki genel şekilde Cataglyphis diyorsak, Cataglyphis’lerde o kadar iyi makro çekimler gerekir aslında. Ama tür sayısını ne kadar aza indirirsek, o kadar iyi olur. Yani, TR sınırlarındaki türlere bakmak gerek.
Genel ve doğru bir cevap verilmesi gerekirse, görseldeki kraliçe Cataglyphis bicolor tür grubundan. Türkiye’de de bu gruptan 5 tür var ve bunların ayrımı maalesef ki çoğunlukla mikroskobik görüntüler istiyor.
Nodus türüne ait, aynen bu kırmızılıkta kraliçeler olabiliyor ve kayda da alındığı durumlar var. Bu yüzden, doğrudan ihtimal vermek veya elemek doğru değil.
Hocam renge bakarak tür tespiti yapmak yanıltır.Olmama ihtimali var dedim doğrudur.