Sp kastınız ne dir acaba?Cataglyphis sp kraliçesi.
Sp kastınız ne dir acaba?
Öğrene bileceğimiz bir yol varmı dır acaba?Cinsi cataglyphis ama türünü söyleyemeyiz manasında
Türkiye'de kaydı yapılmış 12 tane cataglyphis türü var. Tam türü belki doğru fotoğraflar ile belirlenebilir ama çok bir önemi yok çünkü türü bakımını değiştirmiyor. Cinsini bilmeniz gayet yeterlidir.Öğrene bileceğimiz bir yol varmı dır acaba?
İşçi eklemesi yapmayı düşünüyorum da bulunduğum yerde de 2 tür cataglyphis var ondan öğrenmek istiyorumTürkiye'de kaydı yapılmış 12 tane cataglyphis türü var. Tam türü belki doğru fotoğraflar ile belirlenebilir ama çok bir önemi yok çünkü türü bakımını değiştirmiyor. Cinsini bilmeniz gayet yeterlidir.
Rengi kraliçeniz ile uyuşan işçiler görürseniz alabilirsiniz. Genelde kraliçenin rengi nasılsa işçilerin de az çok öyle oluyor. 😊İşçi eklemesi yapmayı düşünüyorum da bulunduğum yerde de 2 tür cataglyphis var ondan öğrenmek istiyorum
Kısaca türü belli değil demek.Sp kastınız ne dir acaba?
Sağol başkan😊Rengi kraliçeniz ile uyuşan işçiler görürseniz alabilirsiniz. Genelde kraliçenin rengi nasılsa işçilerin de az çok öyle oluyor. 😊
Renk çok değişiklik gösterebiliyor.Türkiye'de kaydı yapılmış 12 tane cataglyphis türü var. Tam türü belki doğru fotoğraflar ile belirlenebilir ama çok bir önemi yok çünkü türü bakımını değiştirmiyor. Cinsini bilmeniz gayet yeterlidir.
İşçilerin makro fotoğraflarını çekebilirseniz tür tespiti yapılabilir.İşçi eklemesi yapmayı düşünüyorum da bulunduğum yerde de 2 tür cataglyphis var ondan öğrenmek istiyorum
Cataglyphis nigripes ile Cataglyphis nodus aşırı benzer bir tek. Onun dışındakiler az çok kendini belli ediyor.Renk çok değişiklik gösterebiliyor.
İşçilerin makro fotoğraflarını çekebilirseniz tür tespiti yapılabilir.
Sadece o ikisi değil, Cataglyphis bicolor tür grubunundaki türleri tespit etmek için renk yeterli olmuyor.Cataglyphis nigripes ile Cataglyphis nodus aşırı benzer bir tek. Onun dışındakiler az çok kendini belli ediyor.