Türü nedir?

EfeKarabulut

Yumurta
Üye
Bugün otların arasında buldum. Türü nedir acaba? Beslenir mi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-05-30-16-53-39-05_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4~2.jpg
    Screenshot_2025-05-30-16-53-39-05_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4~2.jpg
    34.4 KB · Görüntüleme: 44
Çözüm
Araştırmalarıma göre "uğur örümceği" olarak geçiyor. Formda ilgili bir rehber açılmış.
Buradan ulaşabilirsiniz.

Dikkat edin zehirlidir.

akvaryumhane

Replete
Üye
Araştırmalarıma göre "uğur örümceği" olarak geçiyor. Formda ilgili bir rehber açılmış.
Buradan ulaşabilirsiniz.

Dikkat edin zehirlidir.

Çözüm

0959kedi

Majör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Diğerlerinin de dediği gibi Eresus cinsi yetişkin erkek. Haber sitelerimizin her yıl sanki yeniymiş ve çok tehlikeliymiş gibi paylaştığı bir cins.

araneae_macro

Larva
Üye
Bu tür cins hakkında bir şey söylemek istiyorum.Yanlış hatırlamıyorsam
Diğerlerinin de dediği gibi Eresus cinsi yetişkin erkek. Haber sitelerimizin her yıl sanki yeniymiş ve çok tehlikeliymiş gibi paylaştığı bir cins.
Bizim ülkemizde renkli bir hayvan gördükleri an işi bitti o türün.Herkes öldürücü sanıyor.Aynısını Argiope lobata türünüde yapıyorlar.Anlamıyorum hayvanların rengi olmasın mı ? :LOL:

0959kedi

Majör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bizim ülkemizde renkli bir hayvan gördükleri an işi bitti o türün.Herkes öldürücü sanıyor.Aynısını Argiope lobata türünüde yapıyorlar.Anlamıyorum hayvanların rengi olmasın mı ? :LOL:
Carabus scabrosus hakkında yapılan haberlere bakın. Haberlerde tehlike altında hissettiğinde aşındırıcı sıvı püskürttüğü yazıyor ve bu yüzden havyana "ölüm makinesi" deniyor.😬 O böceğin ölümcül olabileceği garip bir senaryo düşünmeye çalışıyorum aklıma birşey gelmiyor. Daha sıkıntılı(ama şaşırtmayan) yanı ise 1 haber sitesi haber yapınca 3-4 tane başka site utanmadan sıkılmadan metni kopyala yapıştır yaparak "haber yapmış".
1000047485.jpg

araneae_macro

Larva
Üye
Carabus scabrosus hakkında yapılan haberlere bakın. Haberlerde tehlike altında hissettiğinde aşındırıcı sıvı püskürttüğü yazıyor ve bu yüzden havyana "ölüm makinesi" deniyor.😬 O böceğin ölümcül olabileceği garip bir senaryo düşünmeye çalışıyorum aklıma birşey gelmiyor. Daha sıkıntılı(ama şaşırtmayan) yanı ise 1 haber sitesi haber yapınca 3-4 tane başka site utanmadan sıkılmadan metni kopyala yapıştır yaparak "haber yapmış".
Ekli dosyayı görüntüle 54378
Bu böcek inanılmaz kötü kokuyor bu arada.Çok başım ağrımıştı.Bu tür haberler dikkat çekiyor ya ondan yapıyorlar.

araneae_macro

Larva
Üye
Kabukluların olduğu yerlerde olur bu böcek genelde onlarla besleniyor.Gececil bir hayvan ama yağmur yağdığı zaman dışarda gezinirken bulursunuz.Gündüz genelde taş altlarında oluyorlar ve Türkiye'de inanılmaz fazla türü var.Ben yağmurlu bir günde boş bir arazide bulmuştum.