Formica rufa tür grubundan kraliçe. Bulduğunuz taşın altına geri salmanızı tavsiye ederim.Formica olduğunu düşünüyorum işçi boyutu nasıl olur majör var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 51651
Latince "Species" kelimesinin kısaltması. Türün bilinmediği ya da belirtilmediği durumlarda kullanılır.Bu arada formica SP ne açıklamasını bilmiyorum.
Geziniyordu boş boşFormica sp kraliçesi.
Taş altında işçiler de var mıydı yoksa tek başına mı duruyordu? Tek başına duruyorsa yuva kazarken bulmuşsunuzdur alıp bakabilirsiniz ama işçiler varsa aldığınız yere geri bırakmanızı öneririm, işçiler kraliçe olmadan yaşayamaz çünkü. Bunun dışında tüp kurulumunu yapıp 1 ay kadar beklerseniz yumurtlayıp ilk işçilerini çıkaracaktır.Taşın altından aldım yumurtalar mı?
Geziniyordu boş boş
Bu arada formica SP ne açıklamasını bilmiyorum.Taş altında işçiler de var mıydı yoksa tek başına mı duruyordu? Tek başına duruyorsa yuva kazarken bulmuşsunuzdur alıp bakabilirsiniz ama işçiler varsa aldığınız yere geri bırakmanızı öneririm, işçiler kraliçe olmadan yaşayamaz çünkü. Bunun dışında tüp kurulumunu yapıp 1 ay kadar beklerseniz yumurtlayıp ilk işçilerini çıkaracaktır.
Kraliçenin cinsi formica. Sp nin anlamı ise türü belli değil demek.Bu arada formica SP ne açıklamasını bilmiyorum.
Formica rufa tür grubundan kraliçe. Bulduğunuz taşın altına geri salmanızı tavsiye ederim.Formica olduğunu düşünüyorum işçi boyutu nasıl olur majör var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 51651
Latince "Species" kelimesinin kısaltması. Türün bilinmediği ya da belirtilmediği durumlarda kullanılır.Bu arada formica SP ne açıklamasını bilmiyorum.
Her bulunan formicayı geri salmasına gerek yok. Alıp besleyebilir. Fakat şuanda formica cinsinin prantensis türü koruma altında. Eğer makroçekim ile pratensis tür gurubuna ait olduğunu belirlenirse o zaman doğaya bırkması gerekir. Fotoğrafa baktığımda formica pratensis türüne bariz benziyor ama makroçekim tam türünü söyler. @SHADOW_ALMATROS mümkünse net ve makro çekim bir görel ve nerede kaç derecede bulduğunu atarmısın? @Ares belki bu cinsin türünün pratensis olup olmadığını belirleyebilir.Formica rufa tür grubundan kraliçe. Bulduğunuz taşın altına geri salmanızı tavsiye ederim.
Latince "Species" kelimesinin kısaltması. Türün bilinmediği ya da belirtilmediği durumlarda kullanılır.
Önceden beslememe gerek var mı ne yerler?Her bulunan formicayı geri salmasına gerek yok. Alıp besleyebilir. Fakat şuanda formica cinsinin prantensis türü koruma altında. Eğer makroçekim ile pratensis tür gurubuna ait olduğunu belirlenirse o zaman doğaya bırkması gerekir. Fotoğrafa baktığımda formica pratensis türüne bariz benziyor ama makroçekim tam türünü söyler. @SHADOW_ALMATROS mümkünse net ve makro çekim bir görel ve nerede kaç derecede bulduğunu atarmısın? @Ares belki bu cinsin türünün pratensis olup olmadığını belirleyebilir.
Gerek yok. İlk isçisi çıkınca besle.Önceden beslememe gerek var mı ne yerler?
Gerek yoktur. Protein ağırlıklı beslenirler. Fakat anlatmaya çalıştığım eğer bu tür koruma altında olan bir tür ise beslemeniz etik olmaz.Önceden beslememe gerek var mı ne yerler?
Ankara çubuk KaragölHangi şehirde buldunuz?
Dediğiniz doğru ama ben yinede şüpheliyim. Şuanda sadece trakyada bulunuyor olsada bir şekilde ankaraya gelme ihtimalide olabilir. Tabii bunlar sadece tahmin. Dedikleriniz onun haricinde doğru. Ben yinede tür tahmini yapmanın en sağlıklısı olacağı kanaatindeyim. @hasany sizce?Tamam pratensis değil o halde.
Gerek yok. Klasik formica rufibarbis group kraliçesi. Uygun tüp kurulumunu yapıp beslemeye başlayabilir.Dediğiniz doğru ama ben yinede şüpheliyim. Şuanda sadece trakyada bulunuyor olsada bir şekilde ankaraya gelme ihtimalide olabilir. Tabii bunlar sadece tahmin. Dedikleriniz onun haricinde doğru. Ben yinede tür tahmini yapmanın en sağlıklısı olacağı kanaatindeyim. @hasany sizce?
Öncelikle Formica pratensis olup olmadığını bu fotoğraflardan söyleyemem. Çünkü Türkiye'de F. rufa grubunda kraliçesi buna çok benzeyen 2 tür daha var: F. rufa ve F. lugubris.Dediğiniz doğru ama ben yinede şüpheliyim. Şuanda sadece trakyada bulunuyor olsada bir şekilde ankaraya gelme ihtimalide olabilir. Tabii bunlar sadece tahmin. Dedikleriniz onun haricinde doğru. Ben yinede tür tahmini yapmanın en sağlıklısı olacağı kanaatindeyim. @hasany sizce?
Hocam bu nasıl bir özgüven anlayamıyorum ben. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim.Gerek yok. Klasik formica rufibarbis group kraliçesi. Uygun tüp kurulumunu yapıp beslemeye başlayabilir.