camponotus hakkında tecrübem hiç yok hocam,işçi mi bu?Tür hakkında keisn konuşulamaz, Camponotus cinsinin, Tanaemyrmex altcinsinden.
Evet işçi hocam.camponotus hakkında tecrübem hiç yok hocam,işçi mi bu?
O zaman sana kocaman bir"😉" bu tepkinin eklenmesini en çok @Ares abim istedi galiba😂😂.Şu ana kadar sadece onun kullandığını gördüm ve çoğunlukla tepkilerini bu oluşturuyo.
Diğer 8-9 tanaemyrmex türünden bu görselle nasıl olasılığı yüksek tutup 'baldaccii' türünü söylediniz?Tür hakkında kesin konuşulamaz tabiki ama Bamponotus Baldaccii olma “olasılığı” yüksek
Rengini dikkate aldım, bu renk yaygın olanlar Fedtschenkoi ve Baldaccii. Fedtschenkoi Türkiye’de şüpheli olarak işaretlenmiş ama Baldaccii Türkiye için yerel bir tür, bu yüzden “olaslığı” yüksektirEvet işçi hocam.
O zaman sana kocaman bir
Diğer 8-9 tanaemyrmex türünden bu görselle nasıl olasılığı yüksek tutup 'baldaccii' türünü söylediniz?
Fedtschenkoi bu renkle yaygın değil. Fedtschenkoi tamamen sarı-bryaz bir renkte ve abdomeninin sonunda ufak bir siyah yayılım var.Rengini dikkate aldım, bu renk yaygın olanlar Fedtschenkoi ve Baldaccii. Fedtschenkoi Türkiye’de şüpheli olarak işaretlenmiş ama Baldaccii Türkiye için yerel bir tür, bu yüzden “olaslığı” yüksektir
Normalde birilerinin türleri araştırıp fotoğraflara tür tespiti denemesi yapması hoşuma gider fakat tespiti, daha doğrusu tahmini, yaptığınız kişi veya o tahmini okuyan kişiler aynı şekilde düşünmeyecek. Emin olun. Defalarca "Bu bir tahmindir" dediğim türlerde bile hala "Enes tespit yaptı türü buymuş" denildiği oluyor. Sinir bozucu bir durum ama insanlar anlamamaya diretiyor. Buna "Muhtemelen baldaccii" denilmesine ses etmeseydim konuyu okuyan bazı kişiler bu işçiye benzeyen renkteki her işçiye "Bu baldaccii'dir" diyeceklerdi. Bilgi kirliliği oluşacaktı. Tahmin olsun olmasın, okuyanların umrunda olmuyor. Bir dahakine tahmini aklınızda tutup konu onaylandığında ne kadar yakın tahmin ettiğinize bakın. Yeterince uzun süre doğru cevapladığınızda konulara cevapları cidden yazmaya başlayın. Herkese tavsiyem budur, ben böyle geliştim, böyle gelişilmesi uygun geliyor bana.Tür tespiti yapmadım, zaten haddim değil, ayrıca öyle bir durumda dayak yiyeceğimi bildiğim içim “olasılık” olarak bahsettim 🙃
Bilgilendirme için de çok teşekkürler, hayranlıkla takip ediyorum 🤓
Zaten cevap yazan kişiler şartlanmış, aynı şeyi yazıyorlar. Dayak yiyerek öğrenmişler 😉Normalde birilerinin türleri araştırıp fotoğraflara tür tespiti denemesi yapması hoşuma gider fakat tespiti, daha doğrusu tahmini, yaptığınız kişi veya o tahmini okuyan kişiler aynı şekilde düşünmeyecek. Emin olun. Defalarca "Bu bir tahmindir" dediğim türlerde bile hala "Enes tespit yaptı türü buymuş" denildiği oluyor. Sinir bozucu bir durum ama insanlar anlamamaya diretiyor. Buna "Muhtemelen baldaccii" denilmesine ses etmeseydim konuyu okuyan bazı kişiler bu işçiye benzeyen renkteki her işçiye "Bu baldaccii'dir" diyeceklerdi. Bilgi kirliliği oluşacaktı. Tahmin olsun olmasın, okuyanların umrunda olmuyor. Bir dahakine tahmini aklınızda tutup konu onaylandığında ne kadar yakın tahmin ettiğinize bakın. Yeterince uzun süre doğru cevapladığınızda konulara cevapları cidden yazmaya başlayın. Herkese tavsiyem budur, ben böyle geliştim, böyle gelişilmesi uygun geliyor bana.
Bildiğini düşünen herkes alakalı alakasız fikir yürütünce hem soruyu soranın kafası karışıyor hem de konuyu okuyup öğrenmeye çalışanların.
Sözüm meclisten dışarı. Bildiğini düşünüp bilmemek değil sizinki.
Fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin, üst düzey taksonomist olmak zorunda değilsiniz. Sadece fikrinizin ihtimalden öteye geçmeyeceğini unutmayın yeterli. 😊Zaten cevap yazan kişiler şartlanmış, aynı şeyi yazıyorlar. Dayak yiyerek öğrenmişler 😉
Hobicilik akademisyenlik gibi değil, biraz hayal gücü, biraz araştırma, biraz niyet, biraz da sosyalleşme isteği… Ama artık ortama uyarım, emojiyi atar diğer mesaja geçerim…
Teşekkürler hocam. Zaten ihtimalden öte olmadığı için “olasılık” yazmıştım ama neyse 🙃Fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin, üst düzey taksonomist olmak zorunda değilsiniz. Sadece fikrinizin ihtimalden öteye geçmeyeceğini unutmayın yeterli. 😊