Teşekkürler.Messor cinsi bir prenses. 1 hafta karanlık titreşimsiz bir ortamda bekletin, yumurtalarsa büyük ihtimal çiftleşmiştir.
Bulduğunuz yerde tekmiydi yoksa yuva ağzındanmı buldunuz?Selam. Ben bu hobide yeniyim. Acaba bu kraliçe karınca çiftleşmiş midir? Hangi tür söyleye bilirmisiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 47578
Kendi kolonilerinde ki prensler ile çiftleşebiliyolar ancak havada ki çiftleşme oranına göre daha düşük bir oranda,30 kraliçe havada çiftleştiyse 5 kraliçe de yuvanın yakın çevresinde kendi kolonisinin prensleriyle çiftlesebiliyor (sadece örnek,misal sayılar bunlar).Bu kraliçeler yuva ağzında mı bulunuyordu ? Eğer öyleyse %90 çiftleşmemiş olurlar kendi kolonisinde bulunan prensler ile çiftleşmezler. Yok eğer bağımsız bir noktada bulduysanız karanlık bir ortamda rahatsız etmeden 4-5 gün bekletin. Yumurtlamaz ise geri doğaya bırakmanız uygun olacaktır.
O zaman ben bir hafta karanlık ortamda bekleticem.Kendi kolonilerinde ki prensler ile çiftleşebiliyolar ancak havada ki çiftleşme oranına göre daha düşük bir oranda,30 kraliçe havada çiftleştiyse 5 kraliçe de yuvanın yakın çevresinde kendi kolonisinin prensleriyle çiftlesebiliyor (sadece örnek,misal sayılar bunlar).
Düşük bir ihtimal ama siz bilirsiniz,bu durumlar da kanatlarını döküyorlar.Sizin bulduğunuz henüz kanatlı,kanat döküp yumurtlarsa devam edersiniz.O zaman ben bir hafta karanlık ortamda bekleticem.