Önünde yumurtalar var. Yarım gözükmüş. Herhangi bir parçalanma durumu yok yani.Onun abdomeni parçalanmış gibi mi duruyo bana mı öyle geldi?
Evet messor ama normalden büyük gibi daha net çekebilirmisin acabaMessor olduğunu düşünüyorum
Ekli dosyayı görüntüle 46455
Önünde yumurtalar var. Yarım gözükmüş. Herhangi bir parçalanma durumu yok yani.Onun abdomeni parçalanmış gibi mi duruyo bana mı öyle geldi?
Öyle de hocam ya bende ona nolmuş diycektimCanlı kesin olarak Messor cinsi.
Önünde yumurtalar var. Yarım gözükmüş. Herhangi bir parçalanma durumu yok yani.
Ağzınızdan yel alsınOnun abdomeni parçalanmış gibi mi duruyo bana mı öyle geldi?
Yok abi onlar yumurta heraldeOnun abdomeni parçalanmış gibi mi duruyo bana mı öyle geldi?
Konudan bağımsız Messor kraliçem var işçisiz tüpün ilk set-up'ını yaptığımda pamuğun ucu ıslaktı şuan bana kuru gözüküyor kraliçe de pamuğu yaklaşık 0.5 mm civarı kazmış su içmesi için tüpün ağzına ıslak pamuk koyayım mı ?Canlı kesin olarak Messor cinsi.
Önünde yumurtalar var. Yarım gözükmüş. Herhangi bir parçalanma durumu yok yani.
Messorlar yüksek neme ihtiyaç duymazlar anladığım kadarıyla kraliçe pamuğu kendi nem ihtiyacına göre kazmış yumurtluyorsa ve yumurtalarda gelişme oluyorsa bişey yapmanıza gerek yok.Konudan bağımsız Messor kraliçem var işçisiz tüpün ilk set-up'ını yaptığımda pamuğun ucu ıslaktı şuan bana kuru gözüküyor kraliçe de pamuğu yaklaşık 0.5 mm civarı kazmış su içmesi için tüpün ağzına ıslak pamuk koyayım mı ?
Çok az bir miktar su verdim çünkü davranışlarında biraz gariplik vardı ilgilenirse vermeye devam edeceğim ilgilenmezse geri kurulayacagim.Messorlar yüksek neme ihtiyaç duymazlar anladığım kadarıyla kraliçe pamuğu kendi nem ihtiyacına göre kazmış yumurtluyorsa ve yumurtalarda gelişme oluyorsa bişey yapmanıza gerek yok.
Eğer kendisi içemiyorsa, ulaşabileceği seviyede kazıyor diye biliyorum. Bu nedenle, su vermenize gerek yok bence.Çok az bir miktar su verdim çünkü davranışlarında biraz gariplik vardı ilgilenirse vermeye devam edeceğim ilgilenmezse geri kurulayacagim.
Bugün iki kere verdim iki seferde suyu koyduktan 2-3 saat sonra kontrol ettiğimde su yoktu ve yumurtaların sayısında da gözle görülür bir artış olmuş. Yarın tüpün içine küçük bir parça ıslak pamuk koymayı düşünüyorumEğer kendisi içemiyorsa, ulaşabileceği seviyede kazıyor diye biliyorum. Bu nedenle, su vermenize gerek yok bence.
Suyu sürekli olarak vermen karıncayı strese sokabilir. Bu durumda yumurtlamayı durdurabilir veya yumurtalarını yiyebilir. Daha önce belirttiğim gibi, test tüpünün kurulumunu doğru yaptıysan ve dibinde su bulunuyorsa, kraliçe mutlaka içecektir. Bu konuda endişelenmene gerek yok. Sıcak bir yere koyarak haftada bir kontrol etmeni öneririm.Bugün iki kere verdim iki seferde suyu koyduktan 2-3 saat sonra kontrol ettiğimde su yoktu ve yumurtaların sayısında da gözle görülür bir artış olmuş. Yarın tüpün içine küçük bir parça ıslak pamuk koymayı düşünüyorum