Türü nedir

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Onun abdomeni parçalanmış gibi mi duruyo bana mı öyle geldi?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Canlı kesin olarak Messor cinsi.
Onun abdomeni parçalanmış gibi mi duruyo bana mı öyle geldi?
Önünde yumurtalar var. Yarım gözükmüş. Herhangi bir parçalanma durumu yok yani.

Çözüm

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Canlı kesin olarak Messor cinsi.

Önünde yumurtalar var. Yarım gözükmüş. Herhangi bir parçalanma durumu yok yani.
Konudan bağımsız Messor kraliçem var işçisiz tüpün ilk set-up'ını yaptığımda pamuğun ucu ıslaktı şuan bana kuru gözüküyor kraliçe de pamuğu yaklaşık 0.5 mm civarı kazmış su içmesi için tüpün ağzına ıslak pamuk koyayım mı ?

Dwis

Pupa
Üye
Konudan bağımsız Messor kraliçem var işçisiz tüpün ilk set-up'ını yaptığımda pamuğun ucu ıslaktı şuan bana kuru gözüküyor kraliçe de pamuğu yaklaşık 0.5 mm civarı kazmış su içmesi için tüpün ağzına ıslak pamuk koyayım mı ?
Messorlar yüksek neme ihtiyaç duymazlar anladığım kadarıyla kraliçe pamuğu kendi nem ihtiyacına göre kazmış yumurtluyorsa ve yumurtalarda gelişme oluyorsa bişey yapmanıza gerek yok.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Messorlar yüksek neme ihtiyaç duymazlar anladığım kadarıyla kraliçe pamuğu kendi nem ihtiyacına göre kazmış yumurtluyorsa ve yumurtalarda gelişme oluyorsa bişey yapmanıza gerek yok.
Çok az bir miktar su verdim çünkü davranışlarında biraz gariplik vardı ilgilenirse vermeye devam edeceğim ilgilenmezse geri kurulayacagim.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Eğer kendisi içemiyorsa, ulaşabileceği seviyede kazıyor diye biliyorum. Bu nedenle, su vermenize gerek yok bence.
Bugün iki kere verdim iki seferde suyu koyduktan 2-3 saat sonra kontrol ettiğimde su yoktu ve yumurtaların sayısında da gözle görülür bir artış olmuş. Yarın tüpün içine küçük bir parça ıslak pamuk koymayı düşünüyorum

creal

Media
Üye
Bugün iki kere verdim iki seferde suyu koyduktan 2-3 saat sonra kontrol ettiğimde su yoktu ve yumurtaların sayısında da gözle görülür bir artış olmuş. Yarın tüpün içine küçük bir parça ıslak pamuk koymayı düşünüyorum
Suyu sürekli olarak vermen karıncayı strese sokabilir. Bu durumda yumurtlamayı durdurabilir veya yumurtalarını yiyebilir. Daha önce belirttiğim gibi, test tüpünün kurulumunu doğru yaptıysan ve dibinde su bulunuyorsa, kraliçe mutlaka içecektir. Bu konuda endişelenmene gerek yok. Sıcak bir yere koyarak haftada bir kontrol etmeni öneririm.