Teşekkür ederim.Messor evet, doğru düşünmüşsünüz.
Hocam yakınlarında iki tane daha buldum, birbirlerinin aynısılar. Mutliqueen denesem başarılı olurmuyum sizce ?Messor evet, doğru düşünmüşsünüz.
Messorlarda multi tutturmak neredeyse imkansız ,bence denemeyin.Teşekkür ederim.
Hocam yakınlarında iki tane daha buldum, birbirlerinin aynısılar. Mutliqueen denesem başarılı olurmuyum sizce ?
Biraz zor. Genel olarak oldukça agresif bir cins ve doğal yaşam alanlarında "monojinik" davranış gösterirler. Yani tek kraliçeli olmaya daha eğilimliler.Teşekkür ederim.
Hocam yakınlarında iki tane daha buldum, birbirlerinin aynısılar. Mutliqueen denesem başarılı olurmuyum sizce ?
Teşekkür ederim tekrardan sağolun hocam.Biraz zor. Genel olarak oldukça agresif bir cins ve doğal yaşam alanlarında "monojinik" davranış gösterirler. Yani tek kraliçeli olmaya daha eğilimliler.
Hocam, sanırım başardım. Dört Messor'lu test tüpümde iki adet yumurta mevcut, ancak oldukça verimsiz olacakmış gibi görünüyor. 😀Biraz zor. Genel olarak oldukça agresif bir cins ve doğal yaşam alanlarında "monojinik" davranış gösterirler. Yani tek kraliçeli olmaya daha eğilimliler.
😄 Anlaşıyorlar gibi görünebilirler ancak ileriki safhalarda birbirlerini çok yüksek ihtimalle öldüreceklerdir. Yumurta sayısında uçuş olduğu sürece bence her türlü kârdasınızHocam, sanırım başardım. Dört Messor'lu test tüpümde iki adet yumurta mevcut, ancak oldukça verimsiz olacakmış gibi görünüyor. 😀
Hocam, sanırım başardım. Dört Messor'lu test tüpümde iki adet yumurta mevcut, ancak oldukça verimsiz olacakmış gibi görünüyor. 😀
Yumurtalar arttıktan sonra birbirlerine zarar vermeden salarım sanırım. Tekrar fikirleriniz için çok teşekkür ederim, hocam. Başka bir tavsiyeniz varsa lütfen söyleyin, bu işi en iyi bilenlerden biride sizsiniz.😄 Anlaşıyorlar gibi görünebilirler ancak ileriki safhalarda birbirlerini çok yüksek ihtimalle öldüreceklerdir. Yumurta sayısında uçuş olduğu sürece bence her türlü kârdasınız![]()
Çok naziksiniz teşekkür ederim, yumurtalar maksimum görünce çıkarmanız mantıklı olabilir, siz çıkarmasanız bile dominant olan zayıfı öldürmeye çalışacaktır. Öldürmesi sizin çıkarmanız ile aynı etkiyi yaratacaktır ancak kraliçe kavga sırasında antenlerini kaybedebilir, bacaklarını kaybedebilir, abdomeni patlayabilir, karıncaların çok yaptığı şeylerden bir tanesi olan çenesini kırabilir. Tavsiyelerim bu olur, siz yapmanız gerekeni kavramışsınız gerisi sizde.Yumurtalar arttıktan sonra birbirlerine zarar vermeden salarım sanırım. Tekrar fikirleriniz için çok teşekkür ederim, hocam. Başka bir tavsiyeniz varsa lütfen söyleyin, bu işi en iyi bilenlerden biride sizsiniz.
Benim profilimde gördüğün 4 lü multi ve yumurtaları var 5 di ama 1 i dışlanmış olunca aldım onu bu 4 lü kaldı denenebilir (bence)Teşekkür ederim.
Ne demek hocam, rica ederim. Tekrardan teşekkür ederim. Bir gelişme olursa aktaracağım. Saygılar.Çok naziksiniz teşekkür ederim, yumurtalar maksimum görünce çıkarmanız mantıklı olabilir, siz çıkarmasanız bile dominant olan zayıfı öldürmeye çalışacaktır. Öldürmesi sizin çıkarmanız ile aynı etkiyi yaratacaktır ancak kraliçe kavga sırasında antenlerini kaybedebilir, bacaklarını kaybedebilir, abdomeni patlayabilir, karıncaların çok yaptığı şeylerden bir tanesi olan çenesini kırabilir. Tavsiyelerim bu olur, siz yapmanız gerekeni kavramışsınız gerisi sizde.![]()
Baya iyi görünüyorlar iyi hobiler. 🙂Benim profilimde gördüğün 4 lü multi ve yumurtaları var 5 di ama 1 i dışlanmış olunca aldım onu bu 4 lü kaldı denenebilir (bence)
Evet benimkilerde böyle inşallah ilerde harp çıkmazda 4 lü şekilde çok hızlı büyür kolonileri ama benim bundan ayrı 3 adet 1 kraliçeli kolonim var sanada en azında 1 tane tekli ayırmanı öneririm çünki bunlar kavga eder ve tüm kraliçeler yumurtlayamayacak şekilde olursa diyerleriyle devam ederim, ama 4 lü olursa çok daha iyi olur 2 mizinde kolonisi inşallah savaşmadan büyürler🙂Şuanki halleri bu. Bakalım nasıl ilerleyecekler.
Baya iyi görünüyorlar iyi hobiler. 🙂
Merak etmeyin, üç tane tekli ayırdım hocam. Pazar günü bulmuştum. Şu an ikisinin de 10-8 arasında yumurtası var. Onlar ayrı tabii ki.Evet benimkilerde böyle inşallah ilerde harp çıkmazda 4 lü şekilde çok hızlı büyür kolonileri ama benim bundan ayrı 3 adet 1 kraliçeli kolonim var sanada en azında 1 tane tekli ayırmanı öneririm çünki bunlar kavga eder ve tüm kraliçeler yumurtlayamayacak şekilde olursa diyerleriyle devam ederim, ama 4 lü olursa çok daha iyi olur 2 mizinde kolonisi inşallah savaşmadan büyürler🙂
Oda bi düşünce ama dediğim gibi dışlananı alıyorum zaten şimdiye kadar çok sakin duruyorlardı ayrıca bu kraliçeleri aynı yuvayı kazarken aldım yani zaten savaşıp birbirlerini öldüreceklerse doğadada olacaktı bu.Israrla multiqueen denemelerinin %98 ihtimalle başarısız olacağı heryer de her uçuş mevsimin de altı çizilerek belirtiliyor.Ancak insanların ısrarla denemek istemesini anlamıyorum! Canlılara yazık ediyorsunuz ve bence sonucu bilmenize rağmen devamlı deneme yapılması etik değil.Polijinik bir çok cins ve tür var,onlardan edinme şansınız varsa edinin eğer yoksa da elverişli olmayan cinslerin hayatlarıyla oyun oynamayın hoş değil.
Hiç ilgisi yok kurucu aşamada birden fazla kraliçe iş birliği yapabilir ama sonunda sadece biri hayatta kalabilir,tabii mümkün olursa.Anlaşmaları ya da dışlanmaları bir şey ifade etmez sonuç kuvvetli ihtimalle değişmez.Oda bi düşünce ama dediğim gibi dışlananı alıyorum zaten şimdiye kadar çok sakin duruyorlardı ayrıca bu kraliçeleri aynı yuvayı kazarken aldım yani zaten savaşıp birbirlerini öldüreceklerse doğadada olacaktı bu.