Türü nedir?

Gala2000

Nanitik
Üye
Selam arkadaslar yardimiza ihtiyacım var😊
suan Dominikte tatildeyim ve burasi Karinca türleri bakimindan bir cennet adeta🤣

Demin Kraliçe olduğunu düsündügüm bir Karinca yakaladim fakat türünü kestiremiyorum ve aile saadetimin bozulmaması için fazla da araştırma yapamıyorum🤣🤣

Tür Camponotusa asiri benziyor fakat asiri hizli ve cevik bir tür, Almanyadaki Camponotuslar gibi degil.

IMG_6342.jpeg
Fotonun kalitesi pek iyi degil umarim idare edersiniz daha iyisini cekmeye calisacagim.

IMG_6351.jpeg
Bu ikinci Fotodaki Kralice degil buralarda gezinen isçiler muhtemelen benim bulduğum kraliçenin iscilerinden o yüzden bu fotoyu da koyuyorum.

Umarım yardimci olabilirsiniz😊

Moderatör tarafında düzenlendi:

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
suan Dominikte tatildeyim ve burasi Karinca türleri bakimindan bir cennet adeta🤣

Demin Kraliçe olduğunu düsündügüm bir Karinca yakaladim fakat türünü kestiremiyorum ve aile saadetimin bozulmaması için fazla da araştırma yapamıyorum🤣🤣

Tür Camponotusa asiri benziyor fakat asiri hizli ve cevik bir tür, Almanyadaki Camponotuslar gibi degil.

Ekli dosyayı görüntüle 45254
Fotonun kalitesi pek iyi degil umarim idare edersiniz daha iyisini cekmeye calisacagim.

Ekli dosyayı görüntüle 45255
Bu ikinci Fotodaki Kralice degil buralarda gezinen isçiler muhtemelen benim bulduğum kraliçenin iscilerinden o yüzden bu fotoyu da koyuyorum.

1. fotoğraftaki sanırım Camponotus cinsi kraliçe.
2. fotoğraftaki Camponotus cinsi major. Dominikte bulunan türlere bakıp biraz incelediğimde çok tür olmadığını fark ettim, tahminim Camponotus lucayanus.

Gala2000

Nanitik
Üye
1. fotoğraftaki sanırım Camponotus cinsi kraliçe.
2. fotoğraftaki Camponotus cinsi major. Dominikte bulunan türlere bakıp biraz incelediğimde çok tür olmadığını fark ettim, tahminim Camponotus lucayanus.
Lucayanusa baktim gercekten cok benziyor o olabilir cok tsk ederim😊

Abi daha net foto yokmu?
Sonra odaya gidince tekrar cekmeye caliscam, test tüpü fln olmadigi icin foto cekmesi cok zor oluyor

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
“Major olanın mı, kraliçe olanın mı?” demek istedim.
İkisinin de.
Dominik Cumhuriyetinde tespit edilmiş olan türler arasından -C. sp.leri saymazsak- tek olasılıklar Camponotus fumidus soulouquei ve Camponotus claviscapus occultus alt türleri. C. claviscapus ssp. alt türü C. Pseudocolobopsis alt cinsine ait ve ne kraliçe ne de majör bu alt cinse ait değil. Geriye kalan tek kesin seçenek de C. fumidus ssp. oluyor. C. lucayanus iyi bir ihtimal kabul ediyorum. Wheeler 1905 tanımlarındaki gibi dişi aleteler mesonotumu çizen kahverengi bir şerite sahip. Ayrıca C. Maculatus tür grubundan olduğu için kraliçenin abdomenindeki benekler bu yargıyı destekliyor. Fakat hem renk, kafa yapısı ve boyut hem de C. lucayanusun nadirliği beni C. fumidus soulouquei yönüne itti. Bulunduğu tam konum verilirse veya yeni fotoğraflar eklenirse fikrimi değiştirebilirim.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 45254

Ekli dosyayı görüntüle 45255

Major olanın boyutunu cetvel ile ölçüp kaç mm olduğunu söyleyebilir misiniz? Camponotus lucayanus ve camponotus fumidus soulouquei tür ve alt türünün major kastları arasında 3-5 mm boyut farkı var, bu yüzden boyut bilgisinin konuyu netliğe kavuşturacağını düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gala2000

Nanitik
Üye
İkisinin de.
Dominik Cumhuriyetinde tespit edilmiş olan türler arasından -C. sp.leri saymazsak- tek olasılıklar Camponotus fumidus soulouquei ve Camponotus claviscapus occultus alt türleri. C. claviscapus ssp. alt türü C. Pseudocolobopsis alt cinsine ait ve ne kraliçe ne de majör bu alt cinse ait değil. Geriye kalan tek kesin seçenek de C. fumidus ssp. oluyor. C. lucayanus iyi bir ihtimal kabul ediyorum. Wheeler 1905 tanımlarındaki gibi dişi aleteler mesonotumu çizen kahverengi bir şerite sahip. Ayrıca C. Maculatus tür grubundan olduğu için kraliçenin abdomenindeki benekler bu yargıyı destekliyor. Fakat hem renk, kafa yapısı ve boyut hem de C. lucayanusun nadirliği beni C. fumidus soulouquei yönüne itti. Bulunduğu tam konum verilirse veya yeni fotoğraflar eklenirse fikrimi değiştirebilirim.
Öncelikle bu muhteşem bilgiler icin cok tsk ederim❤️ bulundugu konum Punta Cana idi. Almanyaya döndügüm icin bir tik daha net foto cekebildim fakat cok ta bisey degismedi sanki😅
881e2534-0380-4812-8800-44190b7a614f.jpeg
527fdb63-22df-4abf-8454-049557dd6209.jpegc413cf28-0d93-44dc-9eea-ec8702fd3dec.jpeg

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Hala tahminime sabitim. Ayrıca Demo'nun söylediği tür maculatus grubu mudur alt cinsi midir neyse ondan değilmiş. Eğer öyleyse benim söylediğim alt tür de aynı takson grubuna dahil. İkisi de bir zamanlar C. maculatus türü ile haşır neşir olmuşlar eş anlamlı mı olmuş yanlış mı tanımlanmış ama olmuş bir şeyler. O nedenler kraliçede de benek görünce yapıştırmıştım maculatusu, yanılmışım galiba.