Şuan evde değilim. Eve gidince ölçüp yazarım.Kraliçe ve prensler arası boyut farkı olması normal. Boyut bilgisi alabilir miyim?
Farklı açılardan atar mısın ?Şuan evde değilim. Eve gidince ölçüp yazarım
Atarım.Farklı açılardan atar mısın ?
Sabah elimde 4 tane döllenmemiş messor vardı. Hepsini doğaya tekrar saldım.Döllenmemiş messor kraliçesi bulursan elindeki prensle yapay dölleme yapabilirsin ben birkaç crema da denemiştim döllemeden bir dakika sonra kanat döktüler net kanıya varabilirsin böylece.
Döllenmemiş olduğu kanısına nasıl vardınız?Messor cinsi bir prens se salıcam ama solenopsis cinsi bir prens se salmıcam. Elimde kanatlı bir solenopsis kraliçesi var onun yanına koyacam.
Sabah elimde 4 tane döllenmemiş messor vardı. Hepsini doğaya tekrar saldım.
Bu hobiye yeni başladığım için bilmiyordum. Bende gidip yuva ağzından almıştım. Etraftada hiç prens yoktu. Döllenmediklerini öyle anladım. Ve hepsi kanatlıydı.Döllenmemiş olduğu kanısına nasıl vardınız?
Solenopsis cinsi erkek olduğunu düşünüyorum.Messordan çok küçük. Solenopsisin boyuna daha yakın gibi.
Üstteki solenopsis kraliçesi. Alttaki ise messor kraliçesi. Ortadakide bence solenopsis prensi sizce ne?
Ekli dosyayı görüntüle 45249
Evet boyut farkı bulunuyor fakat bu fark fotoğraftaki kadar aşırı olmuyor. Fotoğraftaki prens, Messor cinsi kraliçenin sadece abdomeninden bile küçük bir boyuta sahip.Kraliçe ve prensler arası boyut farkı olması normal. Boyut bilgisi alabilir miyim?
Yani solenopsis cinsi bir prens. Eve gidince 2 sinide yan yana koyacağım en azından doğaya salmadan önce çiftleşmiş olsun kraliçe yani.Solenopsis cinsi erkek olduğunu düşünüyorum.
Evet boyut farkı bulunuyor fakat bu fark fotoğraftaki kadar aşırı olmuyor. Fotoğraftaki prens, Messor cinsi kraliçenin sadece abdomeninden bile küçük bir boyuta sahip.
Evet, tüpün içinde çifitleşmeleri mümkün diye biliyorum solenopsis fugax ve solenopsis latro için.Ben kararımı verdim. Bunu doğaya salıcam. Ve solenopsis kraliçeyide salıcam. Çünkü ailemden dolayı. Annem beslememe izin vermiyor. Sadece messora bakıcam galiba belki crematogastere de bakarım. Hepinize teşekkür ediyorum.🥰
Yani solenopsis cinsi bir prens. Eve gidince 2 sinide yan yana koyacağım en azından doğaya salmadan önce çiftleşmiş olsun kraliçe yani.
Birden fazla prens olsa iyi olurdu. Umarım çiftleşirler. Çiftleşmezlerse besleyip salman iyi olabilir.Ekli dosyayı görüntüle 45251
Yan yana koydum şimdi beklicem.