Messor Barbarus türü Türkiye'de bulunmamaktadır ve çıplak gözle(Düz çekimle) tür tespiti yapmak messor cinsi için imkansızdır.Türkiye'deki türlerin ortalamalarına göre ve messor cinsinin dağılımına göre bilinen türler arasında bu aylarda nadirde olsa bulunabilecek bir tür başka detayı ise kraliçenin abdomen bağlantısına dikkat çekmek isterim
Messor cinsi kraliçe(Dişi alate).Ekli dosyayı görüntüle 44920
Bu gün saat 15.50 civarlarında buldum.
Bende öyle düşünmüştüm ama üstten fotoğrafı yolKanka üstten çektiğin fotoğraf var mı
Bu arada messor barbarus cinsi
Barbarus olduğunu nereden biliyorsunuz?Kanka üstten çektiğin fotoğraf var mı
Bu arada messor barbarus cinsi
Türkiye'deki türlerin ortalamalarına göre ve messor cinsinin dağılımına göre bilinen türler arasında bu aylarda nadirde olsa bulunabilecek bir tür başka detayı ise kraliçenin abdomen bağlantısına dikkat çekmek isterimBarbarus olduğunu nereden biliyorsunuz?
Messor cinsin de makro fotoğraflarla alt tür belirlenir ,fikrinizin kaynağını merak ettim.
Messor Barbarus türü Türkiye'de bulunmamaktadır ve çıplak gözle(Düz çekimle) tür tespiti yapmak messor cinsi için imkansızdır.Türkiye'deki türlerin ortalamalarına göre ve messor cinsinin dağılımına göre bilinen türler arasında bu aylarda nadirde olsa bulunabilecek bir tür başka detayı ise kraliçenin abdomen bağlantısına dikkat çekmek isterim
Messor cinsi kraliçe(Dişi alate).Ekli dosyayı görüntüle 44920
Bu gün saat 15.50 civarlarında buldum.
Çok ezbere konuşuyorsunuz Türkiye'de görülmeyecek bir tür değil kesinlikle asya türlerinden bile karşılaştığım karıncalar, onun yanı sıra kraliçeler bile denk geldiMessor Barbarus türü Türkiye'de bulunmamaktadır ve çıplak gözle(Düz çekimle) tür tespiti yapmak messor cinsi için imkansızdır.
Messor cinsi kraliçe(Dişi alate).
Nereden biliyorsun messor barbarus olduğunu?bende bir kaç kere Konya'da gördüm kocamanlardı kafaları kırmızıydı.
Hocam bana da tür tespiti yapar mısınız?kraliçenin abdomen bağlantısına dikkat çekmek isterim
Arkadaşlar, bu hobide yeni değilim; yaklaşık 2-3 yıldır üst düzey birkaç çalışma ve deney yaptım. Tür tespitinde bir hata yapmış olabilirim, ancak arkadaşın çektiği fotoğraflar, kraliçenin vücut bağlantıları gibi detaylar, kesinlikle Barbarus ile uyuşuyor. Siz ise Barbarus'un Türkiye'ye girmesi veya dışarıdan alınıp doğaya salındığında kolonisinin devamlılığını sürdüremeyeceğini savunuyorsunuz. Eğer söylediklerim yanlışsa hepinizden özür dilerim. Bu benim kişisel fikrim ve son kararım. Barbarus hakkında görüşleriniz veya eklemek istediğiniz detaylar varsa, benimle paylaşmanızı bekliyorum.Arkadaşlar konu gereksiz uzadı. Messor barbarus Türkiye'de yoktur, Messor wasmanni ve Messor oertzeni gibi kırmızı renklere sahip olan türler vardır. Messor barbarus Türkiye'de olsaydı zaten fauna çalışmalarında kolonileri bulunur, kayıtları yapılırdı.
Hocam bana da tür tespiti yapar mısınız?
Malum, ülkemizde 20'den fazla Messor türü var ve ben hepsinin birbirinden farkını ezberleyemedim. Belki siz ezberlemişsinizdir.
2-3 yıl hobi içerisinde bulunmuş olabilirsiniz. Ona kimsenin zaten bir şey diyeceğini sanmıyorum. Konu makaleler ile desteklenmiş bir şeyi reddetmeniz. Diğer arkadaşlarda açıklamışlar ama messorlarda net tür tespiti bizi aşacak düzeyde. Arkadaşın çektiği görsellerde ayrıca profesyonel düzeyde değil. Onlarca çalışma yapıldı. Türkiye'de ki mirmekologlarda Messor barbarus türünün kaydının olmadığını doğrulayan makaleler yayımladılar. Yazının altında bu konuyla alakalı yazıyı bırakacağım. Onu da okumanızı tavsiye ederim. Ek olarak üst düzey çalışmalarınızı da bir ara bizimle paylaşmanızı rica ediyorum.Arkadaşlar ben bu hobide yeni değilim yaklaşık 2 3 yıldır üst düzey birkaç tane çalışmalarım oldu ve deneyler ama bir hatam olabilir tür tespitinde ama gerçekten arkadaşın çektiği fotoğraflar kraliçenin vücut bağlantıları vs vs hepsi barbarusla uyuşuyor siz ise barbarusun Türkiye'ye girmesi yada dışarıdan alınıp doğaya salındığında kolonisinin devamlılığını sürdüremeyeceğine yemin etmiş gibi savunuyorsunuz eğer dediklerim yanlışsa hepinizden özür dilerim kendi fikrim bu şekilde son kararım barbarus görüşlerinizde veya detaylarınızda bir şeyler varsa benimle paylaşın