Türü nedir

BahadirSarp

Yumurta
Üye
Arkadaşlar bu işçilerin türü nedir ve kraliçesi nasıl oluyor? yardımcı olabilir misiniz. Kraliçesini bulursam direkt almak istiyorum çok güzeller

Ekli dosyalar

• IMG_20241001_172023.jpg
    IMG_20241001_172023.jpg
    92.3 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_20241001_172027.jpg
    IMG_20241001_172027.jpg
    90.8 KB · Görüntüleme: 48
Çözüm
Arkadaşlar bu işçilerin türü nedir ve kraliçesi nasıl oluyor? yardımcı olabilir misiniz. Kraliçesini bulursam direkt almak istiyorum çok güzeller
Cinsi @Onlorot arkadaşımızın da dediği gibi Cataglyphis. Bence C.nodus türü. Turuncu görünen işçiler yeni çıkmış işçiler. Kraliçeleri yaz aylarının sıcak vakitlerinde uçuş yaparlar. Genellikle en çok Haziran ayının başlarında bulabilirsiniz.

Kraliçesi şuna benzemektedir;
IMG_2260.JPG

Onlorot

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Cinsi Cataglyphis. Türü hakkında diyebileceğim Nodus değil, renkleri yapıları daha narin. Detaylı bilgi sahibi bir arkadaş türü hakkında yorum yapacaktır.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cinsi @Onlorot arkadaşımızın da dediği gibi Cataglyphis. Bence C.nodus türü. Turuncu görünen işçiler yeni çıkmış işçiler. Kraliçeleri yaz aylarının sıcak vakitlerinde uçuş yaparlar. Genellikle en çok Haziran ayının başlarında bulabilirsiniz.

IMG_2260.JPG

Çözüm

BahadirSarp

Yumurta
Üye

IMG_2260.JPG
2 Tane koloni yan yana çevrede 1 kaç tane daha kolonisi var hepsine besleme yapsam hava şartlarının uygun olduğu bi zamanda kraliçelerine bulabilir miyim?​

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Pek sanmıyorum bulabileceğinizi artık.

ali3301

Yumurta
Üye
O büyük olanlarda pupa zaten ama böyle direk dışarı çıkarmazlar diye düşünüyorum bir taşı falan kaldırdığımızda genellikle böyle bir görüntü ile karşılaşıyoruz taşın altına yuva yapmış oluyorlar.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Rengi en kırmızı olan işçinin belli açılarda makro fotoğraflarını atabilirsen tür tespiti yapılabilir.