Cinsi @Onlorot arkadaşımızın da dediği gibi Cataglyphis. Bence C.nodus türü. Turuncu görünen işçiler yeni çıkmış işçiler. Kraliçeleri yaz aylarının sıcak vakitlerinde uçuş yaparlar. Genellikle en çok Haziran ayının başlarında bulabilirsiniz.Arkadaşlar bu işçilerin türü nedir ve kraliçesi nasıl oluyor? yardımcı olabilir misiniz. Kraliçesini bulursam direkt almak istiyorum çok güzeller
Cinsi @Onlorot arkadaşımızın da dediği gibi Cataglyphis. Bence C.nodus türü. Turuncu görünen işçiler yeni çıkmış işçiler. Kraliçeleri yaz aylarının sıcak vakitlerinde uçuş yaparlar. Genellikle en çok Haziran ayının başlarında bulabilirsiniz.Arkadaşlar bu işçilerin türü nedir ve kraliçesi nasıl oluyor? yardımcı olabilir misiniz. Kraliçesini bulursam direkt almak istiyorum çok güzeller
Cinsi @Onlorot arkadaşımızın da dediği gibi Cataglyphis. Bence C.nodus türü. Turuncu görünen işçiler yeni çıkmış işçiler. Kraliçeleri yaz aylarının sıcak vakitlerinde uçuş yaparlar. Genellikle en çok Haziran ayının başlarında bulabilirsiniz.
Kraliçesi şuna benzemektedir;
2 Tane koloni yan yana çevrede 1 kaç tane daha kolonisi var hepsine besleme yapsam hava şartlarının uygun olduğu bi zamanda kraliçelerine bulabilir miyim?![]()
Hocam birde aşağıda ki fotoğrafa bakarsanız küçük beyaz birşeyler var sanırım yumurta onlar neden dışarı çıkartmış olabilirlerPek sanmıyorum bulabileceğinizi artık.
Rengi en kırmızı olan işçinin belli açılarda makro fotoğraflarını atabilirsen tür tespiti yapılabilir.Arkadaşlar bu işçilerin türü nedir ve kraliçesi nasıl oluyor? yardımcı olabilir misiniz. Kraliçesini bulursam direkt almak istiyorum çok güzeller