Türü nedir?

berkay5

Yumurta
Üye
2. karıncamı buldum. Türünü öğrenmek istiyorum. Apheanogaster subteranea bulmuştum, ondan daha büyük ve siyah bir karınca. Birkaç fotoğraf ekledim çekebildiğim kadarıyla.

Ekli dosyalar

• 17252845745824540440257541987916.jpg
    17252845745824540440257541987916.jpg
    34.6 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG20240902163402.jpg
    IMG20240902163402.jpg
    42.3 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG20240902164616.jpg
    IMG20240902164616.jpg
    25.5 KB · Görüntüleme: 23

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Peki alt türü nedir ? Bir de karınca çok hareketsiz duruyor. Pamuğun üstüne geçiyor ve hiç kırmaşmıyor tüpe hafifçe vuruyorum hiç tepki vermiyor. Çok az bi antenlerini kırmaştırıyor o kadar. Nedeni nedir bilginiz var mı?
Öncelikle tür tespiti messor gibi cinslerde mikro fotoğraflar olmadıkça neredeyse imkansızdır fazlada bir önemi yok zaten. Kraliçenin davranışına gelecek olursak fazla rahatsız etmeyin ve şöyle düşünün o bir kraliçe ve amacı yumurtlamak yani pek hareket etmesine gerek yok, sürekli hareket etseydi o zaman sorun var demek olurdu.

berkay5

Yumurta
Üye
Öncelikle tür tespiti messor gibi cinslerde mikro fotoğraflar olmadıkça neredeyse imkansızdır fazlada bir önemi yok zaten. Kraliçenin davranışına gelecek olursak fazla rahatsız etmeyin ve şöyle düşünün o bir kraliçe ve amacı yumurtlamak yani pek hareket etmesine gerek yok, sürekli hareket etseydi o zaman sorun var demek olurdu.
Aslında şöyle; ne anteni kırmaşıyor ne kafası, kaskatı duruyor olduğu yerde. Arkadaşım da aynı yerden buldu. Onun bulduğu karınca antenini ve kafasını oynatıyor. Karınca ölmüş olabilir mi diyeceğim, ama test tüpünü sarsınca çok az kırmaşıyor. Onun dışında tamamen hareketsiz duruyor. O yüzden meraklandım yoksa diğer karıncam da çok az kırmaşıyor. O hareketsizliği anladım ama bu biraz garip geldi. Son olarak en son şunu farkettim arka bacaklarından biri kopmuş ucundan. Hem kısa hem de bir parça var. Umarım sıkıntısız yumurtlar.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Aslında şöyle; ne anteni kırmaşıyor ne kafası, kaskatı duruyor olduğu yerde. Arkadaşım da aynı yerden buldu. Onun bulduğu karınca antenini ve kafasını oynatıyor. Karınca ölmüş olabilir mi diyeceğim, ama test tüpünü sarsınca çok az kırmaşıyor. Onun dışında tamamen hareketsiz duruyor. O yüzden meraklandım yoksa diğer karıncam da çok az kırmaşıyor. O hareketsizliği anladım ama bu biraz garip geldi. Son olarak en son şunu farkettim arka bacaklarından biri kopmuş ucundan. Hem kısa hem de bir parça var. Umarım sıkıntısız yumurtlar.
Benim messor kraliçemde öyle bir davranışta bulunmuştu, kendisinin 14 işçisi kaybettim sadece kendisi kaldı ve ilk zamanlar aynı davranışları sergiledi ve şuan tekrar işçisi çıktı. Bence enerji düşüklüğünden kaynaklanıyordur.

berkay5

Yumurta
Üye
Benim messor kraliçemde öyle bir davranışta bulunmuştu, kendisinin 14 işçisi kaybettim sadece kendisi kaldı ve ilk zamanlar aynı davranışları sergiledi ve şuan tekrar işçisi çıktı. Bence enerji düşüklüğünden kaynaklanıyordur.
Biraz dinlendikten sonra şekerli su takviyesi yapsam biraz etki eder mi?

wilgaks

Yumurta
Üye
Hayırlı olsun gerçekten çok şanslısınız, kaç gündür gece bile kraliçe arıyorum, takip ettiğim 12 tane koloni var fakat bir tane bile messor uçuşuna denk gelemedim. Umarım kraliçeniz sorunsuz yumurtlar.

Moderatör tarafında düzenlendi: