Cinsi nedir?
Messor prensesi olduğunu düşünüyorum.Cinsi nedir?
Hocam messor mu aphaenogaster mi?Messor prensesi olduğunu düşünüyorum.
İki cinse de benziyor ama illa birini demem gerekirse ben Aphaenogaster derdim.Çok büyük gibi durmuyor. Net fotoğraf çekerseniz daha iyi tahmin yapabiliriz.Hocam messor mu aphaenogaster mi?
Üstten NET ve 60p olmayacak bir şekilde çekebilir misin?
Bu kadar oluyo hocamÜstten NET ve 60p olmayacak bir şekilde çekebilir misin?
Bence messor bu.Bu kadar oluyo hocam
Messor prensesi olduğunu düşünüyorum.Bu kadar oluyo hocam
Sırt ve abdomeninde kıl tüy ne denirse öyle şeyler var güneşte gördüm. Yardımcı olur mu tespit için. Ayrıca messor yuvası yakınlarında buldum.Messor prensesi olduğunu düşünüyorum.
Kıllar az-çok, uzun-kısa neredeyse her türde var; kraliçe karıncanın cins ayrımını yaparken kıl kullanılmıyor çoğunlukla(%99), işçinin kılları tür tespitinde kullanılabilir.Sırt ve abdomeninde kıl tüy ne denirse öyle şeyler var güneşte gördüm. Yardımcı olur mu tespit için. Ayrıca messor yuvası yakınlarında buldum.
Hocam kendimde biraz inceledim gözlemledim messora daha çok benziyor evet. Teşekkür ederim türünü tespit etmekte mümkün mü?Kıllar az-çok, uzun-kısa neredeyse her türde var; kraliçe karıncanın cins ayrımını yaparken kıl kullanılmıyor çoğunlukla(%99), işçinin kılları tür tespitinde kullanılabilir.
İşçiler çıkınca makro çekimler ile tür tespiti mümkündür.Hocam kendimde biraz inceledim gözlemledim messora daha çok benziyor evet. Teşekkür ederim türünü tespit etmekte mümkün mü?
Hocam bakalım yumurtlamazsa salarım yumurtlarsa işçilerinden ayırt ederiz diye umuyorum.Messor değil Aphaenogaster sp. cinsi prenses. Zaten arkadaşlar cevaplamış üstte Aphaenogaster cinsi diye.