Cataglyphis nodus kolonisinin yakınında bu türün işçilerinden buldum. Türünün viadicoides ya da livida olduğunu düşünüyorum, net bir tahmin yapamadım ve kafam karıştı.
Cataglyphis viaticoides işçisi.Cataglyphis nodus kolonisinin yakınında bu türün işçilerinden buldum. Türünün viadicoides ya da livida olduğunu düşünüyorum, net bir tahmin yapamadım ve kafam karıştı.
Livida olmama sebebi nedir? Ben de bileyim.Cataglyphis viaticoides işçisi.
Abdomen siyah, livida olsa turuncu yada üç kısmı siyah olur.Livida olmama sebebi nedir? Ben de bileyim.
Ama bunun yarısı siyah, yarısı turuncumsu.Abdomen siyah, livida olsa turuncu yada üç kısmı siyah olur.
Catagliphis viaticoides değil viaticoides'lerde abdomen kısmı siyah torax ve kafa turuncu olur. Bu yüzden ben livida olduğu kanaatindeyim çünkü lividalarda ya tamamen turuncu yada abdomende kısmen siyahlık görülür.Cataglyphis nodus kolonisinin yakınında bu türün işçilerinden buldum. Türünün viadicoides ya da livida olduğunu düşünüyorum, net bir tahmin yapamadım ve kafam karıştı.
İşte ben de abdomeninde emin olamadım. Yüzde 30 turuncu, yüzde 70 siyahımsı. Biraz daha araştırdım ve muhtelemen livida, teşekkür ederim.Catagliphis viaticoides değil viaticoides'lerde abdomen kısmı siyah torax ve kafa turuncu olur. Bu yüzden ben livida olduğu kanaatindeyim çünkü lividalarda ya tamamen turuncu yada abdomende kısmen siyahlık görülür.
Setipese de benzettim ama, olabilir mi?Catagliphis viaticoides değil viaticoides'lerde abdomen kısmı siyah torax ve kafa turuncu olur. Bu yüzden ben livida olduğu kanaatindeyim çünkü lividalarda ya tamamen turuncu yada abdomende kısmen siyahlık görülür.