Cinsi hakkında bilgi verirmisinizCamponotus kraliçesi
Cinsi camponotus zaten ama türünü belirleyememCinsi hakkında bilgi verirmisiniz
Daha detaylı bir resim atsam berilleyebilirmisin?Cinsi camponotus zaten ama türünü belirleyemem
Google den baktım companatus japonucus gibi bir tür doğrumudur.Cinsi camponotus zaten ama türünü belirleyemem
adı üstünde ''japon''ıcus hıc sanmıyorumGoogle den baktım companatus japonucus gibi bir tür doğrumudur.
Ya bulunduğum yerde genel olarak Messor SP, lasius Niger, tetrimoryumdan başka bir tür uçuşuna denk gelmedim 2 yıldır görsem tanırım yani ilk companatusum aslında. Zaten şansa buldum canım sıkıldı biraz dolaşayım dedim gece 1 gibi filaş açtım önce Messor sandım yakından bakınca companatus olduğunu anladım ama türünü bilemiyorum 🥴adı üstünde ''japon''ıcus hıc sanmıyorum
google lenslerden arama yapmayın
fallax olabılecegını dusunuyorm hocalarım daha ıyı bılır
Sancuslar kadar nazlımıdır sizceTürü pek önemli değil işçileri bekleyin
Yapacağın şey herhangi bir camponotus bakımını okumak kolay bir tür zaten.Sancuslar kadar nazlımıdır sizce
Elimde sancus kolonisi var 120 işci civarı bir doğa gezisinde savaşa majorları olan companatus kolonisi gördüm işçi yerine sadece majör vardı resmen ve bunlar 7-10 milim arasında boylara sahipti hemen yan tarafında bir uçuş gördüm ve incelemek için bir kanatlı kraliçe aldım bu ertesi gün gece saatlerinde bahçemde gezinen bu companatus türünü buldum ve karşılaştırdim tıpa tıp aynısı gibi kanatlı kraliçeyle o majorların asaleti resmen beni benden aldı evsaneydi 🤩🤩 bende o yüzden aynısı olup olmadığını merak ediyorum türün adını bilsem internetten bakıcam baya güzelller o yüzden yani bakmayı bende biliyorum 😄Yapacağın şey herhangi bir camponotus bakımını okumak kolay bir tür zaten.
Merakınızı anlıyorum ama tür tespiti böyle cinslerde kolay değil makro ftotğraflar gerekiyor ve uzmanlarin incelemeside gerekiyor ama işçiler çıkınca bi fikir sahibi olabilirizElimde sancus kolonisi var 120 işci civarı bir doğa gezisinde savaşa majorları olan companatus kolonisi gördüm işçi yerine sadece majör vardı resmen ve bunlar 7-10 milim arasında boylara sahipti hemen yan tarafında bir uçuş gördüm ve incelemek için bir kanatlı kraliçe aldım bu ertesi gün gece saatlerinde bahçemde gezinen bu companatus türünü buldum ve karşılaştırdim tıpa tıp aynısı gibi kanatlı kraliçeyle o majorların asaleti resmen beni benden aldı evsaneydi 🤩🤩 bende o yüzden aynısı olup olmadığını merak ediyorum türün adını bilsem internetten bakıcam baya güzelller o yüzden yani bakmayı bende biliyorum 😄
TeşekkürlerMerakınızı anlıyorum ama tür tespiti böyle cinslerde kolay değil makro ftotğraflar gerekiyor ve uzmanlarin incelemeside gerekiyor ama işçiler çıkınca bi fikir sahibi olabiliriz
Fotoğraf var mı hocamElimde sancus kolonisi var 120 işci civarı bir doğa gezisinde savaşa majorları olan companatus kolonisi gördüm işçi yerine sadece majör vardı resmen ve bunlar 7-10 milim arasında boylara sahipti hemen yan tarafında bir uçuş gördüm ve incelemek için bir kanatlı kraliçe aldım bu ertesi gün gece saatlerinde bahçemde gezinen bu companatus türünü buldum ve karşılaştırdim tıpa tıp aynısı gibi kanatlı kraliçeyle o majorların asaleti resmen beni benden aldı evsaneydi 🤩🤩 bende o yüzden aynısı olup olmadığını merak ediyorum türün adını bilsem internetten bakıcam baya güzelller o yüzden yani bakmayı bende biliyorum 😄
Hocam işçileri beklemek daha doğru olur ama kiesenwetteri tür grubundan olabilir