Türü nedir

SametC

Yumurta
Üye
Componotus olduğunu biliyorum ama ben hayatımda ilk defa bu kadar büyük componotus gördüm

Ekli dosyalar

• IMG_20240624_201720.jpg
    IMG_20240624_201720.jpg
    25.3 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20240624_201718.jpg
    IMG_20240624_201718.jpg
    24.8 KB · Görüntüleme: 42
Çözüm
Görseldeki canlının C.sanctus olduğunu düşünmüyorum. Basitçe Tanaemyrmexten bir Camponotus diyebiliriz.
Ek olarak Sivas'ta kayıtlı Camponotus Aethiops türü var.

Mücteba

Pupa
Üye
Maşallah çok güzel canlı özellikle iri oldukları için bende camponotusları çok seviyorum

SametC

Yumurta
Üye
Merak edeniniz olursa Sivasın Zara ilçesine bağlı Beypınar köyünün 8 Km Güneybatısında şantiye sahasına yakın bir yerde buldum bu bölgede bu tür çok fazla ve daha önce Sivas'ta Componotus Santcus olmadığını söylemiştim fakat bu bölgede çok nadir olsa da meşe ormanlarında bulmak mümkün

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Görseldeki canlının C.sanctus olduğunu düşünmüyorum. Basitçe Tanaemyrmexten bir Camponotus diyebiliriz.

Çözüm

Mücteba

Pupa
Üye
Knk zaten görselde ki canlıya sanctus dememiş olduğu bölgede nadirde olsa sanctus gördüm demiş arkadaş.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Knk zaten görselde ki canlıya sanctus dememiş olduğu bölgede nadirde olsa sanctus gördüm demiş arkadaş.
Bende zaten görseldeki canlı sanctus dendi demedim. Kendim öyle düşünmediğimi söyledim, arkadaş bilgi olarak verdiği için.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Fotoğraf/görsel olmadan, cinsi/türü forumdakiler tarafından kesinleşmedikçe çözüm olarak işaretlenemez.

SametC

Yumurta
Üye
Fotoğraf/görsel olmadan, cinsi/türü forumdakiler tarafından kesinleşmedikçe çözüm olarak işaretlenemez.
ben forum üyesi değil miyim? o zaman cevaplayın da öğreneyim, hiç yardımcı olmuyorsunuz kendi kendime türünü öğreniyorum sonra da forumdakiler tarafından kesinleşmedilçe işaretlenemez diyorsun.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
ben forum üyesi değil miyim? o zaman cevaplayın da öğreneyim, hiç yardımcı olmuyorsunuz kendi kendime türünü öğreniyorum sonra da forumdakiler tarafından kesinleşmedilçe işaretlenemez diyorsun.
Hiç yardımcı olmuyorsunuz demeden önce dönüp bı attığınız görsele bakmanızı tavsiye ediyorum. Sadece canlının silüeti var görselde ve size yardımcı olmamızı bekliyorsunuz. Sizin neyle hangi görsellerle kesinleştirdiğinizi bilmiyoruz. Bu yüzden eğer şu kararti dışında, kesin tür tespiti yapabileceğimiz görselleriniz varsa bekleriz. Bizde size böylelikle yardımcı olabiliriz.
-
Ek olarak cinsi değil türü Camponotus vagus olur.

Son düzenleme: