Türü nedir? Kraliçe mi? Bursa' da saat 11.00' de sıcak havada buldum.
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
bahçede bir yuva var onun etrafında buldum.Çiftleşmemiş olabilir dikkat edin. Karanlık bir yerde 4 5 gün bekletin. Yumurtlamazsa salın. Tek başına mı dolaşıyordu bulduğunuzda?
ve evet yuvanın etrafında tekti.Çiftleşmemiş olabilir dikkat edin. Karanlık bir yerde 4 5 gün bekletin. Yumurtlamazsa salın. Tek başına mı dolaşıyordu bulduğunuzda?
Uçuşa yeni çıkıyor olabilirler koloniyi izleyin anlarsınız zaten 🙃ve evet yuvanın etrafında tekti.
Eğer yuva etrafındaysa döllenmemiş olma ihtimali yüksektir. Biz ilk işçiyi bekleyelim en iyisi. Çünkü yumurtladıktan sonra alete de çıkabilir yumurta.ve evet yuvanın etrafında tekti.
buraya zaten yeni uçtular diye biliyorum dostum eskiden yoktu yuva tekrar uçarlar mı başka yere yoksa bu koloniden bağımsız bir kraliçe mi acabaUçuşa yeni çıkıyor olabilirler koloniyi izleyin anlarsınız zaten 🙃
Yuva etrafında gezen, aceleci bir şekilde etrafta dolaşan işçi karıncalar varmıydıburaya zaten yeni uçtular diye biliyorum dostum eskiden yoktu yuva tekrar uçarlar mı başka yere yoksa bu koloniden bağımsız bir kraliçe mi acaba
yok normal her zamanki gibi yiyecek arıyor yiyorlardi kedi maması muz sosis falan atmıştım biraz onlardan yiyorlardı.Yuva etrafında gezen, aceleci bir şekilde etrafta dolaşan işçi karıncalar varmıydı
Türünü anlayabildiniz mi acaba ?Formica cinsi preses/kraliçe!!
Türü bu fotoğraflardan anlaşılamaz işçiler çıktıktan sonra güzel bi makra / mikro çekimle yapılabilirTürünü anlayabildiniz mi acaba ?
Bu arada yumurtlamış dostlar 1 gün içinde 5-6 tane yumurta gördüm.Bir de anladığım kadarıyla pamuğu biraz parçalamış kaçabilir mi kaçabilirse nasıl önleyebilirim.Teşekkürler.Çiftleşmemiş olabilir dikkat edin. Karanlık bir yerde 4 5 gün bekletin. Yumurtlamazsa salın. Tek başına mı dolaşıyordu bulduğunuzda?
Yumurtalar hayırlı olsun🥳.Kaçabileceğini sanmam ancak pamuğu uzun tutmakta fayda var . Pamuğu fazlada sert yapmayın içeriye hava girebilsin.rica ederimBu arada yumurtlamış dostlar 1 gün içinde 5-6 tane yumurta gördüm.Bir de anladığım kadarıyla pamuğu biraz parçalamış kaçabilir mi kaçabilirse nasıl önleyebilirim.Teşekkürler.
Maalesef yumurtlaması çiftleşmiş olduğu anlamına gelmez. Yumurtadan erkek de çıkabilir.Bu arada yumurtlamış dostlar 1 gün içinde 5-6 tane yumurta gördüm.Bir de anladığım kadarıyla pamuğu biraz parçalamış kaçabilir mi kaçabilirse nasıl önleyebilirim.Teşekkürler.
Reis çıkınca erkek veya dişi olduğunu nasıl ayırt edip anlayabilirim?Maalesef yumurtlaması çiftleşmiş olduğu anlamına gelmez. Yumurtadan erkek de çıkabilir.
Dişi alete çıkmaz zaten. Kanatlıysa prens çıkmıştır, bu kadar.Reis çıkınca erkek veya dişi olduğunu nasıl ayırt edip anlayabilirim?
son bir sorum var prens çıkarsa normal bakabilir miyim aynı yoksa salayım mı?Dişi alete çıkmaz zaten. Kanatlıysa prens çıkmıştır, bu kadar.
Prens çıkartıyorsa kraliçe muhtemelen döllenmemiştir. Keyfinize kalmış zevk için bakmayı deneyebilirsiniz. Ama prensler fazla yaşamıyor, bilginize.son bir sorum var prens çıkarsa normal bakabilir miyim aynı yoksa salayım mı?