Türü nedir?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Screenshot_20240605-131234_Gallery.jpgScreenshot_20240605-131242_Gallery.jpgScreenshot_20240605-131247_Gallery.jpg
Yolda giderken buldum malesef durumu iyi değil abdomeni birşey tarafından ezilmiş ve beyaz organa benzer birşey çıkmış ölene kadar beslicem

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Cataglyphis cinsi olduğunu düşünüyorum.

Çözüm

FatihBurak

Yumurta
Üye
Zorluğundan pek korkmuyorum açıkçası ama doğaya bu haldeyken salıp onu ölüme terk etmek istemiyorum bakalım nolacak
Ozaman sıcaklık dengesine dikkat etmelisin dostum bunlar sıcağa ve sitrese çok duyarlı. İnşallah yaşatırsın ve 1 can'da olsa hayatını kurtarırsın umarım

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Arkadaşlar kraliçenin abdomenini biraz düzelttim ardından tüpe koymuştum biraz dikkatli inceledigimde ağzında fazladan kucuk 2 ila 4 arası sarı kol benzeri hareket eden yapılar farkettim elime aldığımda içeriye giriyorlardı ve karıncada 5 dk içerisinde öldü hâla hareket ediyor ama ölü gibi bişey sizce parazit ölü bir karıncayı kontrol ediyor olabilir mi

FatihBurak

Yumurta
Üye
Arkadaşlar kraliçenin abdomenini biraz düzelttim ardından tüpe koymuştum biraz dikkatli inceledigimde ağzında fazladan kucuk 2 ila 4 arası sarı kol benzeri hareket eden yapılar farkettim elime aldığımda içeriye giriyorlardı ve karıncada 5 dk içerisinde öldü hâla hareket ediyor ama ölü gibi bişey sizce parazit ölü bir karıncayı kontrol ediyor olabilir mi
Evet parazitler hareket ettirebilirler dostum olsun sen yinede onu yaşatmaya çalıştın ama parazit varsa hareketlerinden bellidir anormal davranır

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Evet parazitler hareket ettirebilirler dostum olsun sen yinede onu yaşatmaya çalıştın ama parazit varsa hareketlerinden bellidir anormal davranır
Evet öldü bacakları kapandı sonra tekrar hareket etmeye başladı neyse bakalım doğanın kanunu bu elimizden birşey gelmez